Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Tuning
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 02-11-2010, 22:46   #1461
INVERTER
ford::advanced

Model: Mondeo Mk3 Ghia X Black Panther
Silnik: 2.0 TDCI 130 euro3
Rocznik: styczen 2004
Domyślnie Odp: [MK3] [MK4] CHIP TUNING

Cytat:
Napisał ADELAJDA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A możesz rozwinąć myśl o tych zaworkach?

Pierwszy raz słyszę o tym....
Z moimi wtryskami jest ogólnie spoko, nadmiernego dymienia też nie zaobserwowałem...
A podpytuję, gdyż jeden program w górę na boxie jeszcze mógłby wejść ... a CO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zrób próbę przelewową, 4kawałki przezroczystego wężyka po 1,5mtra każdy ( średnica jakieś 5-6mm, tak żeby ciasno weszły w otwory przelewowe) Podwieś je do góry jakimś drutem, zapal dobrze rozgrzany silnik i odczekaj 4minuty, to co się zbieżę w wężach to przelew !!! A dokładnie to co wyleciało przez zaworek gdy jest otwary i to co przez niego wyciekło gdy jest zamknięty (cieknie cały czas na wszystkich wtryskach naraz) !!!

Idealny przelew to 10ml/4min na jednym wtrysku. 15ml to norma !!! powyżej 15ml to już zaworek mocno cieknie !!! jest wskazane go wymienić . Jeśli dany wtrysk przelewa powiedzmy 30ml/4min to przez te 4minuty:
-wtrysk wtryskuje do cylindra około 10ml paliwa
-w tym czasie otwierający się zaworek wypuszcza 10ml
-i jednocześnie wycieka 20ml
czyli na cieknących zaworkach tylko 1/4 paliwa podanego przez pompę trafia do cylindra a 3/4 ucieka bokiem !!! Pompa nie daje rady, i przy próbie podniesienia ciśnienia na szynie zaczyna brakować paliwa ( auto się checkuje) !!!

U mnie wymieniłem tylko jeden zaworek( ten najgorszy) i podciagnołem boxa z 5 na 7 !!!

Ostatnio edytowane przez INVERTER ; 02-11-2010 o 22:50
INVERTER jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-11-2010, 23:52   #1462
ADELAJDA
ford::beginner

Model: C4/W124/125p
Silnik: 1.6/2.5/1.5
Rocznik: 12/93/88

@Inverter, Dzięki .

Podpytuję tak bo box który tymczasowo posiadam (VTECH) był ustawiony na 6 programie, i nic się nie działo.
Aż tu nagle dwa razy mi zaczekował przy dępnięciu 2/3 bieg, i dwa razy na 5 biegu, tak przy około 120km/h, i mocnym dępnięciu..

Ustawiłem program niżej i jak na razie jest ok ..

Muszę zrobić tą próbę przelewową, sam jestem ciekaw jak wyjdzie.

A TY jakiego boxa posiadasz?
Nasz, "krajowy", czy ogarniałeś coś z wyspowego rynku?
Stary 03-11-2010, 02:14   #1463
INVERTER

Cytat:
Napisał ADELAJDA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@Inverter, Dzięki .

Podpytuję tak bo box który tymczasowo posiadam (VTECH) był ustawiony na 6 programie, i nic się nie działo.
Aż tu nagle dwa razy mi zaczekował przy dępnięciu 2/3 bieg, i dwa razy na 5 biegu, tak przy około 120km/h, i mocnym dępnięciu..

Ustawiłem program niżej i jak na razie jest ok ..

Muszę zrobić tą próbę przelewową, sam jestem ciekaw jak wyjdzie.

A TY jakiego boxa posiadasz?
Nasz, "krajowy", czy ogarniałeś coś z wyspowego rynku?
Miałem ROVERRON cr1(angielski), jeden z pierwszych dobrych boksów do tdci dodawałó tylko 10KM ale zato ciągnoł od 1000obr. Bezpieczny boxGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

No a teraz to mam remap/chipa a do tego jeszcze założyłem box Drake 2(włoski taniocha) ale zaskakująco dobrze wykonany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. z reguły to co dobrze wygląda na zdięciu okazuje się zwykłą tandetą a tu było miłe zaskoczenie !!!

Ostatnio edytowane przez INVERTER ; 03-11-2010 o 02:19
Stary 03-11-2010, 10:08   #1464
Bajek
ford::average

Model: LII
Silnik: V6
Rocznik: 02

Cytat:
Napisał heko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
eśli chodzi o Bajkowy
Mój box ma się bardzo dobrze i ma 9 + 0 poziomów (mam na potencjometr a nie zworki).
Czeka wywala koło 8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 03-11-2010, 11:58   #1465
ADELAJDA

Cytat:
Napisał INVERTER Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Miałem ROVERRON cr1(angielski), jeden z pierwszych dobrych boksów do tdci dodawałó tylko 10KM ale zato ciągnoł od 1000obr. Bezpieczny boxGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

No a teraz to mam remap/chipa a do tego jeszcze założyłem box Drake 2(włoski taniocha) ale zaskakująco dobrze wykonany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. z reguły to co dobrze wygląda na zdięciu okazuje się zwykłą tandetą a tu było miłe zaskoczenie !!!
Pytałem gdyż myślałem że korzystasz z czegoś takiego?
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

lub tego:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Ech..... a zachciało się kilka niutków więcej... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 03-11-2010, 20:53   #1466
Snajper_881

Zaraz, to masz wgranego CHIP`a i masz założonego BOX`a?
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-11-2010, 21:59   #1467
Bajek
ford::average

Model: LII
Silnik: V6
Rocznik: 02

Adela ma samego boxa. Za często zmienia Mondziaki.
Co do Twoich linków Marcin, to moim zdaniem zmiana boxa wiele nie zmieni, za bardzo blokuje sprężarka.
Stary 04-11-2010, 00:28   #1468
ADELAJDA

Cytat:
Napisał Bajek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Adela ma samego boxa. Za często zmienia Mondziaki.
Myślę że pytanie było skierowane do Invertera... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 04-11-2010, 00:34   #1469
heko
FCP TUNER

Imię: Grzegorz
Model: Edge
Silnik: 2.0tdci 235KM 500Nm
Rocznik: 2018

Cytat:
Napisał INVERTER Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Miałem ROVERRON cr1(angielski), jeden z pierwszych dobrych boksów do tdci dodawałó tylko 10KM ale zato ciągnoł od 1000obr. Bezpieczny box
...no to średnio dobry box...działający liniowo..w całym zakresie obciążeńGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

https://www.facebook.com/GCSTuning
FF3 RS 2.3EB 440+KM 600NM
Edge 2.0tdci 235KM 500Nm
Stinger 3.3 500KM 750N
https://www.facebook.com/GCSCARSKRAKOW
heko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-11-2010, 03:03   #1470
INVERTER

Cytat:
Napisał Snajper_881 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zaraz, to masz wgranego CHIP`a i masz założonego BOX`a?
Tak, delikatny soft na 365Nm/155KM a na to dałem boxa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. byłem ciekaw ile zostało rezerwy w układzie wtryskowym Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał heko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...no to średnio dobry box...działający liniowo..w całym zakresie obciążeńGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy ja wiem, może i nie robił super osiągów ale chodził bardzo ładnie i płynnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dynamiczne boksy potrafią czasem wytrącać układ czujnikciśnienia/zawórpompy z równowagi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. widzę jak mi ciśnienie czasem wariuje , pewnie zawór niedomaga !!!

Ostatnio edytowane przez INVERTER ; 04-11-2010 o 03:16
Odpowiedz

Tagi
chip , chiptuning , hamownia , tuning

Zasady postowania