![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1601 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 02-01-2006
Model: Mondeo MKII, Mondeo MK III Fuul Option RS pakiiet , MK V Titanium.
Silnik: 2.o Pb , 2.o TDCi , 2.0 TDCi( 180KM)
Rocznik: 1999 , 2004 , 2016
|
No i manipulowałem i nadal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.nic
|
|
|
|
|
|
#1602 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 19-12-2007
Model: Mondeo Ghia HTB
Silnik: 2.0 TDCI 130/6
Rocznik: 2005
|
wejdz w menu serwisowe funkca nav diagnostic. Manipuluj kablami, dotknij palcami anteny od spodu lub poprostu popukaj w nia. W menu bedziesz widzial jak zmienia sie poziom sygnalu.
Ja uszczelnialem sylikonem bezbarwnym |
|
|
|
|
|
#1603 | |
|
|
Cytat:
Robiłem też tak i także Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. NIC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Normalnie jestem już zakręcony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#1604 | |
|
![]() Zarejestrowany: 05-08-2009
Model: ford fokus
Silnik: tdci 2li
Rocznik: 2004
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1605 |
|
![]() Zarejestrowany: 21-02-2009
Model: Mondeo Mk3 kombi Ghia
Silnik: 2.0 Pb
|
To jeszcze może sprawdź wtyczkę przy samej navi w bagażniku, ona czasami potrafi wypaść.
|
|
|
|
|
|
#1606 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1607 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Artur
Model: Mondeo Ghia
Silnik: 2.0
|
witam mam następujący problem źle mi odczytuje położenie na początku wywaliło jakieś 100km dalej obecnie pokazuje ze jestem gdzieś na Węgrzech co z tym zrobić
|
|
|
|
|
|
#1608 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-02-2008
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCI
|
padła antena
|
|
|
|
|
|
#1609 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-03-2008
Model: Mondeo MK3 kombi
Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 2003
|
Witam wszystkich DENSOWICZÓW
Pragnę Podzielić się moją przygodą z padniętą stopką anteny GPS, gdyż temat śledzę od dłuższego czasu i odnośnie padniętej stopki jest wiele niedomówień i chciałbym zebrać to do kupy. Otóż: Antena padła jakieś 4 miesiące temu i nie miałem za bardzo czasu aby się nią zająć. Ale teraz mam go więcej to się wziełem. Podjęte kroki: 1. Pojawiła się ikona przekreślonej satelity co raczej jednoznacznie oznacza problem ze stopką GPS. Poziom sygnału GPS pokazywał "0" na każdej satelicie w systemie serwisowym. 2. Podjełem próbę oczyszczenia i poprawy łączności stopki (czyszczenie spirytus, WD40, smar do elektroniki, ale bez rezultatu. 3. Po znalezieniu sklepu gdzie stopka kosztuje 225zł i mając w perspektywie możliwe problemy z dorabianiem anteny FM zdecydowałem się na ryzyko zakupu anteny nieoryginalnej. 4. Zakupiłem na Allegro antenę GPS HRS GT5 (taka z kwadratową, szarą wtyczką) za całe 38zł + 7zł przesyłka = 45zł 5. Po wyjęciu czytnika DVD okazało się że wtyk nie za specjalnie pasuje, ale kilka delikatnych ruchów scyzorykiem i małym pilniczkiem, wtyk wszedł bez najmniejszego opory i sztywno siedzi w gnieździe. 6. Po złożeniu wszystkiego do kupy i uruchomieniu DENSO, znaczek przekreślonej satelity od razu zniknął!!! 7. W menu serwisowym poziom sygnałów GPS wrócił do normy (cyferki przeskakują jak wściekłe) 8. Antena ma magnes i we wcześniejszych wypowiedziach, czytałem że trzeba ją zamontować na zewnątrz (np. dach) aby miała dobry zasięg. Ja pokusiłem się o montaż wewnątrz. Antenę przykleiłem na taśmę dwustronną przy tylnym lewym oknie (kombi) i nie widzę potrzeby aby to zmieniać. Antena działa od 4 dni i nie widzę żadnych spadków sygnału (pojawiającej się ikony satelity). 9. Jak długo podziała? Życie pokaże, wtedy zastanowię się czy kupować oryginał czy zamiennik. Na dzień dzisiejszy zaoszczędziłem minimum 180zł. Okazuje się że nie jest to taki straszny problem na jaki wygląda. Wystarczy trochę chęci. Wszystkim z podobnym problemem życzę powodzenia.
|
|
|
#1610 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc |
|