![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#171 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jan
Model: Ford Focus mk3
Silnik: 1.0 125PS Hatchback
Rocznik: 2014
|
Cytat:
Ściagnąłem schemat bezpieczników do Focusa model 2015 i okazuje sie, że F42 zmienił swój numer na F33 i wylądował(na logike, gdzie powinno byc jego miejsce) w bagażniku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., w poprzednich rocznikach FF3 było tam wolne miejsce. Także oprócz schematu posiadanych bezpieczników pod maska(rozumiem, że któregoś może nie być-sa różne wersje) potrzebuje schemat bezpieczników w bagażniku i może w kabinie okazac się, że też! Moje pytanie, ponieważ nie mam zbyt wielkiego wyboru proszę o radę, gdzie podpiąć tego plusa od świateł do jazdy dziennej, bo F42 nie wchodzi w grę. Rozumiem , że ma to być bezpiecznik, na którym pojawia się + po załączeniu stacyjki w pozycje zapłon! Tu w swojej skrzynce nie mam juz chyba zbyt wielkiego wyboru. Jest bezpiecznik np. pod tytułem F27 -sprzęgło układu klimatyzacji . Wg. mnie ten bezpiecznik spełnia warunki. Proszę o potwierdzenie lub zanegowanie. Dzięki. |
|
|
|
|
|
|
#172 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 02-05-2011
Model: Focus
Silnik: 1.6 EB
Rocznik: 2011
|
A bezpiecznik podgrzewanych lusterek ? Czytałem u ruskich ze tez tam podpinają
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#173 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#174 |
|
|
Namęczyłem się trochę żeby to pokazać co mam na zdjęciu -mozliwości podłączenia tego "+" ledów chyba niewiele:
F-21 przełacznik światła stop 5Amper F-27 sprzęgło układu klimatyzacji 15A F-39 moduł sterujący ustawieniem reflektorów halogenowych 5A co wybrać słucham szanownych kolegów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#175 |
|
![]() Imię: Jacek
Model: Focus, Fiesta
Silnik: 1.6 , 1,25
Rocznik: 2014, 2014
|
Witaj
To prawda, cały slot w którym powinien znajdować się bezpiecznik F42 jest pusty. Gniazda bezpiecznikowe znajdujące się w nim pozbawione są styków "wyjściowych" (po bezpieczniku), jednakże posiadają styki "wejściowe" zasilane napięciem +12V pojawiającym się po załączeniu "zapłonu". Ja wykorzystałem to i podłączyłem moje LEDy jak na fotce. Przy tym układzie podłączenia gniazda dwu-bezpiecznikowego do slotu konieczne jest obsadzenie obydwu gniazd bezpiecznikami. Jeżeli obrócisz gniazdo o 180 stopni wystarczy tylko jeden bezpiecznik lecz gniazdo nie "wpina się" prawidłowo (wystarczająco głęboko w slot) i kabel jest prowadzony "mniej elegancko" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam Jacek |
|
|
|
|
|
#176 | |
|
|
słuchaj taki sam bypass 2 bezpiecznikowy kupiłem na allegro.. nie rozumiem,czyli twierdzisz, ze w F42 jest gniazdo pod napięciem, sądziłem że tam jest tylko pusta dziura w tym plastiku? Jakie bezpieczniki tam załadowałeś
ile amper na dół a ile na górę? Bump: Cytat:
Podłączyłeś do gniazda po F43 czy po wycieraczce tylnej szyby F42? Ostatnio edytowane przez baad ; 31-01-2015 o 20:55 Powód: bład |
|
|
|
|
|
|
#177 |
|
|
koledzy, jak już bawicie sie elektryką to róbcie to z głową.
jak ktoś ma ten bypass na wierzchu to niech omomierzem sprawdzi sobie połączenie pomiedzy nóżką bliżej wyjscia kabelka i kabelkiem. Zeby była zapewniona ochrona przed przeciązeniem PRAD MUSI PŁYNĄĆ PRZEZ BEZPIECZNIK! Ostatnio edytowane przez wojtoo ; 02-02-2015 o 18:32 |
|
|
|
|
|
#178 |
|
|
Rzeczywiście jest różnica lewa fotka Twoja prawa kuhlera, moze w końcu się dogadacie ,bo jeszcze nie podłaczyłem...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Bump: wojtoo, w kazdym bądź razie dzieki za ostrzeźenie! Ostatnio edytowane przez baad ; 02-02-2015 o 15:22 Powód: nieczytelne zdjęcie |
|
|
|
|
|
#179 | |
|
|
Cytat:
Bump: Gdzie umieściliscie tą centralkeę od ledów i jak umocowaliście (blachowkręty,taśma dwustronna, klej czy co?) |
|
|
|
|
|
|
#180 |
|
|
Bump:
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
jak masz ten bypass to możesz go pomierzyć bez bezpieczników pomierzy ktorymi pinami jest stałe połączenie?
Niestety nie mam możliwości pomierzyć u siebie. Jak znajde chwile to zerknę dla pewności. Jeśli by było tak jak na zdjęciu ponizej to nie było by tak zle. Ostatnio edytowane przez wojtoo ; 02-02-2015 o 18:34 |
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| bezpiecznik , drl , focus , światła dzienne |
|
|