![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#171 | |
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: S-MAX Titanium
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-01-2010
Model: Galax
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2015
|
![]()
W kwestii blokowania drzwi po przekroczeniu 7km/h: mam BCM'a z 7 na początku i w dwóch różnych ASO sprawdzali i powiedzieli, że w tej wersji nie da się odpalić auto-lock'a. No więc się daGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
![]()
bo fordowski IDS którego używa ASO ma zablokowaną możliwość aktywowania tego
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
|
![]()
No ok,ale zawsze przedstawiano to jako ograniczenie modułu.Zaproponowano mi nawet wymianę na "nowszy model" ,który rzekomo miałby mieć tą funkcję.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]()
Blokada autolocka w IDSie spowodowana jest przepisami europejskimi - wymagane jest, aby kontroler poduszek wysyłał sygnał odblokowujący zamki wraz z wystrzałem poduszek. Fordowi nie chce się tego oprogramować w modułach, więc zablokował (na szczęście tylko w komputerze diagnostycznym...) możliwość aktywowania autolocka...
Akurat ten przepis europejski nie do końca do mnie przemawia - bo w jego duchu nie powinno się dać zablokować "ręcznie" zamków jak się jest w środku - a przecież się da...
![]() |
#176 |
|
![]()
chcesz powiedzieć ,że S-max nie ma w momencie wypadku funkcji typu: odłączenie prądu,włączenie awaryjnych, ośw. wew. czy własnie odryglowania drzwi (które przecież można zamknąć od środka ręcznie)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#177 | ||
FCP member
|
![]() Cytat:
Cytat:
------------------------------------------------------------------------------------------------ Nadal tu jestem ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 15-02-2013 o 23:29 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
|
![]()
A przy okazji: aktywacja modułu haka: 2 zakładka, prawa kolumna, 2gie od góry (błędnie opisane jako 16 pinowe złączeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
|
![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
FCP member
|
![]() Cytat:
Na szczęście ustawienie wskazanego parametru aktywuje moduł i on sam zdaje się poprawnie interpretuje czy z gniazda przychodzi ta informacja czy nie...
![]() |
![]() |
#180 |
|
![]()
Skoro 7 pinowe nie ma info o podpięciu przyczepy, to na jakiej podstawie rozłącza parktronik?
Ja aktywowałem akurat 13 (nie 16!) pinowe. Myślę ,że ważniejsze od detekcji przyczepy jest obsługa dwóch rodzajów + (stały i po zapłonie) oraz wstecznego. OK-detekcja pewnie na podstawie wzrostu obciążenia |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
światła dzienne , światła mijania |
|
|