![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#181 | |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-02-2007
Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB
Rocznik: 2009
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 14-04-2009
Model: Fiesta 7 / Mondeo 2
Silnik: 1400 / 1800
Rocznik: 2009 / 2000
|
![]()
Kurczę, no nie jestem pewien, bo mam zamiar dopiero w ten weekend spróbować przełożyć te letnie Yokohamy 195/60 R15 z Mondka... Jak tylko założę, to umieszczę zdjęcie w wątku na dowód Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale do licha na lewym słupku jest naklejka z oponami i ciśnieniami . I jak byk, na samym dole jest też opcja 195/60 R15 (którą przez to że jest na dole, dopiero niedawno zobaczyłem). Musi pasować! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. PS. W ogóle miło że podają w Fieście tak dużo opcji opon - i to na przednim słupku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W Mondeo musiałem dopiero szukac rozmiarówki na TireManager na stronce GoodYear (goodyear.pl). Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
![]() Zarejestrowany: 07-05-2009
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TdCi
Rocznik: 2006
|
![]()
Widzę, że niepotrzebnie sprzedałam moją Tigrę razem z alusami z zimówkami... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do oczekiwania - mam zapis w umowie na sierpień, ale jak mi wczoraj powiedział sprzedawca moje autko już się produkuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |||
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
![]() Zarejestrowany: 14-04-2009
Model: Fiesta 7 / Mondeo 2
Silnik: 1400 / 1800
Rocznik: 2009 / 2000
|
![]()
Źle się wyraziłem, sorry. Masz rację że rozmiarówka jest też w instrukcjach. Ale na stronce GoodYear są podane wszystkie dane opon do Mondka, razem z nośnościami (np. 86, 87) i indeksami prędkości (np. T, U, H, V). Tego nie ma w instrukcji.
Nie ma tego też na słupku w Fieście, a szkoda. Nie ma też danych Fiesty 2008/2009 na stronie TireManager. Jeszcze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wychodzę z założenia że opony w Mondku mają większą nośność, więc bezpiecznie wsadzić je do Fiesty. Starsza Fiesta miała nośność wymaganą 82 albo 83, w Mondku (kombi) wymagana nośność to 85. Ja mam w nim wszystkie nośności opon 88. Ważne: Felgi stalowe Fiesty są wykonane z o wiele cieńszej blachy niż Mondeo i to widac od razu. Nie wygłupiałem się i nie mierzyłem, ale nie radzę np. felg z Fiesty dawać do Mondeo. Miałem taki plan, ale już nie mam po porównaniu nośności opon dla obu aut. Odwrotnie oczywiście można zrobić. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Cytat:
Ostatnio edytowane przez barek ; 09-05-2009 o 00:07 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
|
![]()
Ten TyreManager trochę się myli, przynajmniej jeśli chodzi o focusa, a mam na myśli podane wartości ciśnienia w porównaniu z tymi z instrukcji.
Co do nośności to za wysoka w lekkim aucie też nie jest wskazana. Aczkolwiek na pewno bezpieczniejsza niż niska w cieżkim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-04-2009
Silnik: 1.6 120KM
|
![]()
a ja mam jeszcze pytanie bo ostatnio jak chciałem coś domówić jeszcze to sprzedawca powiedział mi że juz się nie da bo numery już są wybite... czy to oznacza że autko już zostało wyprodukowane lub już sie produkuje i niebawem mogę go oczekiwać?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
P.S. W salonie gdy go zamawialiśmy - początek kwietnia - sprzedawca powiedział ze się załapaliśmy u nich na ostatni model z najświeższej partii która będzie produkowana i okres odbioru to czerwiec... |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
|
![]()
Tak mnie jeszcze naszło... Czy Fiesta nowa ma światła dzienne? Wyczytałem w katalogu: "Reflektory - do jazdy dziennej". Jak to działa, tak jak skandynawskie? Tzn światła drogowe świecą z mniejszą mocą?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
![]() Zarejestrowany: 08-01-2009
Model: Focus Kombi
Silnik: 1.5 EcoBlue
Rocznik: 2019.75
|
![]() Cytat: