Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 07-05-2009, 15:47   #171
barek
ford::beginner

Model: Fiesta 7 / Mondeo 2
Silnik: 1400 / 1800
Rocznik: 2009 / 2000
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Wiem, mam ustawione na 3 mrugnięcia. Dawno zauważyłem że można też "regulować" ile jest mignięć przez dłuższe przytrzymanie. Np. jak przytrzymasz pół sekundy, to masz i tak tylko 1 mignięcie. A jak przytrzymasz 2 sekundy, to masz 2 mignięcia - za każdym razem mniej niż 3.

Nie zmienia to faktu że teraz przełącznik wydaje odgłosy jak sterta suchej słomy.

Cytat:
Napisał Morel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To ile razy ma mignąć to nie jest kwestia "wykrycia" tylko tego jak sobie ustawisz. U mnie całość nie wydaje żadnych odgłosów. Ja nie myślę że się czepiasz. Myślę że masz ogromnego pecha.

barek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-05-2009, 16:31   #172
caligator
ford::average

Model: Fiesta
Silnik: 1.6 120KM
Rocznik: 2009

a ja myśle barek że sie czepiasz... i zaczynam nie dowierzać że aż tyle rzeczy ci sie w tej fieście psuje:/ przecież to już wygląda jak mega antyreklamaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
caligator jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-05-2009, 19:33   #173
losarturos
ford::average

Imię: Artur
Model: Ford Fiesta
Silnik: 1.25
Rocznik: 2007

W MK6 też to jest i bardzo fajnie działa. Ja mam ustawione na 3 mrygnięcia i tak sobie pomiguje. Tak, że w zasadzie tylko tego używam i rzadko włączam ciągłe mruganie...
losarturos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-05-2009, 22:28   #174
Marcin73
ford::advanced

Imię: Marcin
Silnik: 1.25
Rocznik: 2006

Cytat:
Napisał caligator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a ja myśle barek że sie czepiasz... i zaczynam nie dowierzać że aż tyle rzeczy ci sie w tej fieście psuje:/ przecież to już wygląda jak mega antyreklamaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ja mimo wszystko myślę, że ma chłopak strasznego pecha. I nawet mam na to wytłumacznie, bo przynajmniej u mnie wyglądało to tak: pojechałem z jedną usterką, którą oczywiście naprawili, ale przy okazji zepsuli 3 następne, jak sie pojechało z tymi trzema, to zepsuli następne 5, a naprawili tylko 2, z czego jedną nie do końca. To jest jak efekt domina Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Teraz sam popoprawiałem, co się dało i (odpukać) na razie nie jest źle. A o antyreklame nikt mnie nie może posądzić (chyba, że serwisów, bo to inna sprawa), bo bardzo lubię swój samochód i wszystkie Fordy jakimi jeździłem przypadły mi do gustu ze względu na rewelacyjne zawieszenie i stosunek ceny do tego co oferują. Gdyby nie serwisy Forda, byłaby rewelacja...
Stary 07-05-2009, 22:32   #175
dajmio

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TdCi
Rocznik: 2006

Witajcie,
Miałam okazję przetestować ostatnio Focusa wersję 100 KM i Fiestę 1.4 96 KM. Byłam zdecydowana na Focusa, ale poza fajniejszym troszkę układem kierowniczym, silnik okazał się pod każdym względem gorszy od tego we Fieście. Głośniejszy, mniej zrywny. Ostatecznie kupiłam Fiestę ze względu na (i tutaj Panowie powiedzą, że jestem typową kobietą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) duszę i kolor. Wcześniej jeździłam złotą Tigrą 1.6 106 KM, a kiedy usiadłam za kierownicą Fiesty poczułam się kobieco, delikatnie. Kierownica bardzo ergonomiczna, malutka, zgrabna, z regulacją położenia, co ważne dla drobnych kobietek. Kolor wybrałam sobie jedyny w swoim rodzaju, hot magenta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam tylko pytanie: czy rzeczywiście blacha posiada ocynk? Tak poinformował mnie sprzedawca. Muszę na swoją zabawkę poczekać aż dwa miesiące. Podobno przyznano małe limity produkcji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy spalanie jest rzeczywiście na tak niskim poziomie, jak podaje sprzedawca? Interesuje mnie głównie jazda w trasie.
A tak i jeszcze jedno pytanie - nigdzie nie mogę znaleźć jakie opony zakładają do felg 15-calowych. Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dajmio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-05-2009, 22:54   #176
Morel

Silnik: 1.4 Benzyna

Gratuluję. Ja czekałem prawie 4 miesiące poprzez jakieś problemy z akcyzą w związku ze mianą przepisów (akurat wtedy :|). Spalanie na trasie widziałem że ktoś wykręcił poniżej 6l i jest to realne. Ja na mieście robie 7.7 a silnik jeszcze się dociera (550km)

@Caligator: Też traktuje te rewelacje z przymrużeniem oka, i właśnie jak antyreklamę.

Cytat:
Napisał dajmio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witajcie,
Miałam okazję przetestować ostatnio Focusa wersję 100 KM i Fiestę 1.4 96 KM. Byłam zdecydowana na Focusa, ale poza fajniejszym troszkę układem kierowniczym, silnik okazał się pod każdym względem gorszy od tego we Fieście. Głośniejszy, mniej zrywny. Ostatecznie kupiłam Fiestę ze względu na (i tutaj Panowie powiedzą, że jestem typową kobietą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) duszę i kolor. Wcześniej jeździłam złotą Tigrą 1.6 106 KM, a kiedy usiadłam za kierownicą Fiesty poczułam się kobieco, delikatnie. Kierownica bardzo ergonomiczna, malutka, zgrabna, z regulacją położenia, co ważne dla drobnych kobietek. Kolor wybrałam sobie jedyny w swoim rodzaju, hot magenta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam tylko pytanie: czy rzeczywiście blacha posiada ocynk? Tak poinformował mnie sprzedawca. Muszę na swoją zabawkę poczekać aż dwa miesiące. Podobno przyznano małe limity produkcji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy spalanie jest rzeczywiście na tak niskim poziomie, jak podaje sprzedawca? Interesuje mnie głównie jazda w trasie.
A tak i jeszcze jedno pytanie - nigdzie nie mogę znaleźć jakie opony zakładają do felg 15-calowych. Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Morel ; 07-05-2009 o 22:56
Morel jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-05-2009, 22:58   #177
mancat

Silnik: 1.4 PB

Cytat:
Napisał Marcin73 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(...)pojechałem z jedną usterką, którą oczywiście naprawili, ale przy okazji zepsuli 3 następne, jak sie pojechało z tymi trzema, to zepsuli następne 5, a naprawili tylko 2, z czego jedną nie do końca. (...) Gdyby nie serwisy Forda, byłaby rewelacja...
A gdzie serwisowałeś auto?

Cytat:
Napisał dajmio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(...)czy rzeczywiście blacha posiada ocynk? Tak poinformował mnie sprzedawca.
Mi sprzedawca powiedział, że całe nadwonie, prócz dachu, jest podwójnie ocynkowane (nie wiem czy się fachowo wyrażam). Dach ma jedną warstwę.

Cytat:
Muszę na swoją zabawkę poczekać aż dwa miesiące. Podobno przyznano małe limity produkcji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja na moją czekam od początku marca, a został mi jeszcze miesiąc... Życze więc cierpliwości :-)
mancat jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-05-2009, 10:45   #178
barek

Model: Fiesta 7 / Mondeo 2
Silnik: 1400 / 1800
Rocznik: 2009 / 2000

Co do opon na fele 15 cali, to w zimie jeździłem na Fulda Supremo rozmiar 195/50 R15. Felgi aluminiowe TSR Ascari 15 cali, szerokość felgi 6,5 cala. Nie dość że najtańsze, to jeszcze dość ładne (tak uważam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.). Polecam ten zestaw, naprawdę dobra jazda (choć trochę twardo).

Zmieszczą się też opony 195/60 R15 i takowe mam właśnie zamiar przełożyć z mojego Mondka (Yokohamy AVS Decibel, genialne opony).

Cytat:
Witajcie,
barek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-05-2009, 19:34   #179
mancat

Silnik: 1.4 PB

Cytat:
Napisał barek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(...)Zmieszczą się też opony 195/60 R15 i takowe mam właśnie zamiar przełożyć z mojego Mondka (Yokohamy AVS Decibel, genialne opony).
Jesteś pewien, że 195/60 R 15 się zmieszczą? Przymierzałeś? Jeśli się mieszczą to sprzedaję focusa bez zimówek :-)
mancat jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-05-2009, 23:00   #180
kuzek

Model: Honda Accord Tourer
Silnik: 2.0

Cytat:
Napisał mancat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja na moją czekam od początku marca, a został mi jeszcze miesiąc... Życze więc cierpliwości
ja tez zamówiłem w marcu, a dzis był telefon z ASO ze fiesta dopiero trafiła na produkcję i bedzie w drugiej połowie czerwca ...... ;|
kuzek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie

Zasady postowania