Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Galaxy
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-06-2010, 16:57   #11
n owicjusz
ford::advanced

Model: Fiesta
Silnik: 1.6 Duratec Ti-VCT
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: klimatronik brak zasilania na sprężarce

Aco mowi pan VAG jesli (G110) to szukaj na wezach plynu chodniczego w okolicach grodzi silnika.
Bezpieczniki znajdziesz pod maska w okolicach aku(ja tam mam swoje)

n owicjusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-06-2010, 22:14   #12
subratri
Zablokowany

Model: Galaxy Ghia
Silnik: 2,8
Rocznik: '97

jest w skrzynce bezpieczników 7 amperowy bezpiecznik, po którym idzie zasilanie na sprzęgło. u mnie jest w górnym rzędzie - u Ciebie może być inaczej. przejrzyj bezpieczniki. Też z tym kiedyś walczyłem.
subratri jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-06-2010, 12:48   #13
migacz0606
ford::beginner

Imię: Karol
Model: vw sharan
Silnik: 1.9 tdi 110
Rocznik: 1998

kolega może wiesz który przekażnik jes odpowiedzialny za klimatronik za załanczanie sprężarki
migacz0606 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-06-2010, 21:59   #14
migacz0606

Cytat:
Napisał subratri Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jest w skrzynce bezpieczników 7 amperowy bezpiecznik, po którym idzie zasilanie na sprzęgło. u mnie jest w górnym rzędzie - u Ciebie może być inaczej. przejrzyj bezpieczniki. Też z tym kiedyś walczyłem.
kolego z tego bezpiecznika idzie prąd bezpośrednio do sprężarki jak tak to powinien być przewód w tym samym kolorze popraw mnie jak się myle
Stary 17-06-2010, 14:30   #15
migacz0606

Cytat:
Napisał migacz0606 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kolego z tego bezpiecznika idzie prąd bezpośrednio do sprężarki jak tak to powinien być przewód w tym samym kolorze popraw mnie jak się myle
witam ponownie czy wie ktoś gdzie znajduje się przekażnik załanczania sprzęgła spręzarki w sharanie 1,9 tdi 110 98 rok modół komfortu jest już w skrzynce bezpiecznikowej może ma ktoś schemat przekżników i bezpieczników
Stary 17-06-2010, 15:54   #16
Przemek_PC
ford::professional

Model: Galaxy
Silnik: 2,3+LPG automat GHIA
Rocznik: 1999

Czy przy przełączaniu ECON->AUTO słyszysz cykanie przy skrzynce bezpieczników? Jeśli tak to cyka przekaźnik od sprzęgła sprężarki. Skrzynka składa się bodajże z trzech poziomów, musisz zdjąć pierwszy poziom nasłuchiwać który przekaźnik cyka. Jeśli nie cyka żaden to posłuchaj czy z panelu klimatronika dochodzi cykanie bo tam też jest przekaźnik. Ja mam benzynę więc nie bardzo pomogę ale też mam wszystkie przekaźniki i bezpieczniki włącznie z modułem komfortu pod kierownicą (zmiana była w 1998 roku). Wieczorem rzucę okiem do TIS, może tam będzie podpowiedź.

Ford Galaxy 1999, 2,3+LPG, automat, GHIA, kapitańskie fotele - wspaniały towarzysz podróży
Przemek_PC jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-06-2010, 19:47   #17
migacz0606

Cytat:
Napisał Przemek_PC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy przy przełączaniu ECON->AUTO słyszysz cykanie przy skrzynce bezpieczników? Jeśli tak to cyka przekaźnik od sprzęgła sprężarki. Skrzynka składa się bodajże z trzech poziomów, musisz zdjąć pierwszy poziom nasłuchiwać który przekaźnik cyka. Jeśli nie cyka żaden to posłuchaj czy z panelu klimatronika dochodzi cykanie bo tam też jest przekaźnik. Ja mam benzynę więc nie bardzo pomogę ale też mam wszystkie przekaźniki i bezpieczniki włącznie z modułem komfortu pod kierownicą (zmiana była w 1998 roku). Wieczorem rzucę okiem do TIS, może tam będzie podpowiedź.
jak załanczam klime brak jakiegokolwiek odgłosu tylko po kilku sekundach startują wentylatory nic po zatym jeszce spróbuje nasłuchiwac bespośrednio przy bezpicznikach puki co byłbym wdzięczny za dalszą pomoc
Stary 17-06-2010, 22:08   #18
subratri
Zablokowany

Model: Galaxy Ghia
Silnik: 2,8
Rocznik: '97

więc sprawdź wszystkie bezpieczniki, nie musiałem oglądać kolorów kabli żeby wymienić bezpiecznik. Poza tym jest opcja szukaj, znajdź temat klimatyzacja przed sezonem, tam powinny być odpowiedzi na wszystkie Twoje kolejne pytania.
subratri jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-06-2010, 22:36   #19
migacz0606

Cytat:
Napisał subratri Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
więc sprawdź wszystkie bezpieczniki, nie musiałem oglądać kolorów kabli żeby wymienić bezpiecznik. Poza tym jest opcja szukaj, znajdź temat klimatyzacja przed sezonem, tam powinny być odpowiedzi na wszystkie Twoje kolejne pytania.
ale bezpieczniki mam wszystkie dobre a po zatym nie mam rozpiski co do czego więc nie wiem który dokładnie jest od sprzęgła sprężarki
Stary 17-06-2010, 22:54   #20
bodzior
ford::advanced

Imię: Robert
Model: Sharan
Silnik: 1.9 TDI AFN

Miałem na warsztacie takiego sharana z takim problemem i wlnięty był przekaźnik 168 w nim jest taka elektronika co siada nagminnie. Jest albo za alkku albo pod kierownicą za bezpiecznikami 2 rząd.

Zasady postowania