![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 30-11-2010
Model: mondeo
Silnik: 1,8 td
Rocznik: 1999
|
Jeszcze kilka dni temu przeżywałem podobny problem. Diagnoza zapowietrzanie układu paliwowego. Wstawiłem zaworek, wymieniłem podgrzewacz paliwa, już miałem wymieniać pompę z filtrem paliwa gdy kolejny fachowiec zaproponował sprawdzenie pompy wtryskowej. Na szczęście warsztat okazał się solidny i sprawdzili dokładnie wszystko. Okazało się, że przewód powrotny paliwa ma trochę luzu - przewód sztywny wchodzi w giętki. Uszczelnili, zabezpieczyli opaską, skasowali 60 zł za badanie i chodzi - proza życia.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 24-11-2007
Model: Mondeo Kombi
Silnik: 1.8 TD ENDURA DE
Rocznik: 1997
|
Witam! A ja nie mam problemu z cofającym się paliwem, ani z pęcherzykami powietrza (wymieniona pompka ręczna 50zł-używka, filtr paliwa 35 zł, przezroczyste wężyki), pompę wtryskową wymieniłem (490 zł-używka), bo poprzednia ciekła okropnie przez co pewnie i ciągnęła lewe powietrze (teraz jest suchutka i silnik pracuje równiutko), a jak na poprzedniej, tak i na tej pali masakrycznie (przy temp ok zera st C). Zastanawiam się nad świecami żarowymi, ale prąd idzie przez wszystkie... Jak już znajdziesz przyczynę droga Kamilo daj znać na gg7940332. PS: Ostrołęka! Rodzinne strony mojego ojca (Ostrów Maz)!!!
|
|
|
#13 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 03-10-2010
Model: MK II
Silnik: 1.8 TD Endura DE
Rocznik: 1999.r
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-02-2011
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 td
Rocznik: 1997
|
kolego może być u ciebie ze pompka siadła i puszcza to nawet wtedy zaworek nie pomorze. u mnie tak było zaworek miałem na przewodach a powietrze dostawało się przez filtr. ja włożyłem przepływowy filtr i ręczną pomknę z zaworkiem i spokój mam z zapowietrzaniem się i pali jak tal lala
|
|
|
|