![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
|
no to dziwne spostrzeżenie bo kupując diesla pytałem się tutaj na forum odnośnie grzania świec i dostałem odp ze przy dużych mrozach można 2-3 razy dogrzewać świece wiadomo że przy temp w granicach 0C' grzeje tylko raz i pali bez problemu ...
|
|
|
|
#12 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Dawid
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCI 150KM>180KM>211KM chip
Rocznik: 2015
|
Mozna... ale kilkukrotne grzanie swiec niesie za soba konsekwencje.
Owszem jesli auto slabo pali to sposobem na podgrzanie komory jest kilkukrotne grzanie i wtedy w koncu zapali (znam z autopsji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). ale to mocno skraca zywotnosc swiec i tyle. Dlatego sadze ze jak tak grzejeze (5 razy!!) to swiece dostaly po dup... ie ostro. Jesli dwa razy podgrzejesz i nie zapali to juz znaczy ze cos nie halo. Moze zmien paliwo? nie wiem na czym jezdzisz. Zalej jakas verve, V powera. te paliwa gestnieja w nizszej temp niz zwykle paliwo. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
hmmm tankuje V-power tylko na jednej stacji u mnie w miescie na Shell-u ok ale tak jak mówisz sprawdze te świece - dzieki
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Imię: Dawid
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCI 150KM>180KM>211KM chip
Rocznik: 2015
|
swoja droga rozumiem ze wzystkie filtry, olej, jest ok? no i na pewno aku przydalo by sie wymienic. generalnie aku ma starczac na 5lat i tyle.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
![]() Zarejestrowany: 19-01-2008
Model: Kuga / Sharan
Silnik: 2.0 TDCi / 2.0 TDI
Rocznik: 2009 / 2015
|
tez mam problem z porannym zapalaniem focusa
tyle ze u mnie pali od "dotyku" i przez chwile leci niebieskawy dym a samochod szarpie jakby chodzil na 3 garach swiece na wszelki wypadek wymienilem w lecie bo w zeszlym roku bylo podobnie ale slabiej. samochod nie kopci, i praktycznie nic sie z nim nie dzieje, ale drazni mnie to poranne zachowanie co myslicie co to moze byc |
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
no wiec po kilku przeprowadzonych testach z porannym rozruchem stwierdziłem, że wilgoć w powietrzu ma wpływ jak bylo -9 i "sucho" odpalal za pierwszym drugim razem dziś jest -13 i strasznie wilgotno i juz nie odpalił - czy można coś zaradzić ?
Pozdr |
|
|
|
#17 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zablokowany
Imię: Przemek
Model: 2 X Focus i 4 X Mondeo
Silnik: 2 X 1.8TDDI(75KM i 90KM) 3 X Mondeo(115KM) i Mondeo(130KM)
Rocznik: 1997
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 08-10-2010
Model: ford focus
Silnik: 1,8 tddi
Rocznik: 2000
|
Miałem też problemy z porannym odpalaniem wymieniłem świece i pali od szczała.
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zablokowany
Imię: Przemek
Model: 2 X Focus i 4 X Mondeo
Silnik: 2 X 1.8TDDI(75KM i 90KM) 3 X Mondeo(115KM) i Mondeo(130KM)
Rocznik: 1997
|
no widzicie, trzeba najpierw sprawdzić świece dobrze, bo od nich naprawdę bardzo dużo zależy, są takim niepozornym, małym elementem, a potrafią dać ujście wszystkim naszym problemom.
|
|
|
|