![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-09-2007
Model: RS500
Silnik: mocny
Rocznik: 2012
|
Kolejny demagog... Nie udzielaj na formu "druciarskich porad", bo zaślepki nie służą "bezkarnemu ich dziurawieniu", ale uszczelnianiu nadwozia - nawet te technologiczne. Można tamtędy coś "przepuścić", ale to miejsce trzeba później doszczelnić. A te inne przewody przeprowadzone tamtędy fabrycznie, są uszczelnione właśnie...Pojąłeś?
|
|
|
#12 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-07-2009
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
Rocznik: 2005
|
mark_TDDI tak powiedz szczerze, widziałeś to miejsce, czy tylko tak kłócisz się bez potrzeby? Domyślam się, że Matych już coś tamtędy prowadził i wie o czym pisze. Dachu pod CB też w takim razie nie należy dziurawić, bo może przeciekać. Luz, to tylko samochód.
|
|
|
#13 | |
|
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#15 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#16 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Krzysztof
Model: Focus Gold X
Silnik: 1.8tdci
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Może zrób zdjęcie tego przejścia przez grodź, które masz "obrzygane błotem". Może to jest inne miejsce? Matych czy dobrze Cię zrozumiałem? Ostatnio edytowane przez KZT1974 ; 27-04-2011 o 15:30 Powód: Dodanie zdjęć |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Doskonale mnie zrozumiałeś chodzi dokładnie o ten otwór ok 10 razy(powiedzmy)robiłem w nim otwór na różne przewody np. syrenka od alarmu czy zasilanie podgrzewanych dysz spryskiwaczy ponieważ jest tam czysto i sucho i z doświadczenia wiem że nic nigdy nie będzie się tam działo po za tym w ciągu 3 lat wielokrotnie wyjmowałem schowek w swoim Focusie a w tej gumie mam ze trzy założone przez siebie przewody i nie wiem co by się miało dziać sucho ,szczelnie jakie błoto.O czym my tu dyskutujemy-na litość ,nie przesadzajmy z laboratorium zajmującym się patologiami wiązek przewodów które zostały uszkodzone przez waszą produkcję ,człowieku trochę umiaru i zdrowego rozsądku do czego chcesz nas przekonać.Otrzymałem solidne wykształcenie techniczne ,a wszyscy którzy mnie znają nazywają mnie pedantem i człowiekiem który musi mięć zrobione na tip top.Więc trochę mnie zabolało jak nazywasz moje metody druciarskimi.Powiedz i poradz koledze więc ,którędy ma puścić ten przewód skoro wiesz lepiej i wszyscy dokoła nawet moi znajomi mechanicy z licznych serwisów i ASO forda się mylą. Popatrz sobie dokładnie na te zdjęcia może coś ci się rozjaśni co niby miałoby się stać i jak miałoby się zemścić.
Ostatnio edytowane przez Matych ; 27-04-2011 o 16:42 |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#19 |
|
Zablokowany
Model: mondeo 2l Kombi 145.S-max,Focus 2 SW
Silnik: 2l 145, 2,3HE, 1,6 16V Ti VCT
Rocznik: Mondeo2003, S max2009,F2005
|
A jak już będziemy w środku, gdzie umieścić wskaźnik led'owy.
Jest wyprowadzenie przewodu , którędy je puścić aby wyjść na kokpicie w miejscu łaczenia panelu z podszybiem wewnętrznym.Czy polacznie na 3M taśmę gwarantuje trwałość . |
|
|
|
|
|
#20 | |
|