![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 09-07-2011
Model: Focus
Silnik: 1800
Rocznik: 2001
|
Dzięki moons: pilot i moduł będą od tego samego samochodu więc nie ma problemu,muszę w takim razie dokupić surowy klucz do docięcia do mojej stacyjki mogę teraz bez stresu zabrać się do roboty.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-03-2009
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2000
|
Uważaj z tym docinaniem grotu. u mnie gość zażądał 100 zł za dorobienie pod pilota gdzie za zwykły klucz bierze 50 zł. Na razie sobie odpuściłem docinanie a jak będę w większym mieście to zobaczę ile tam sobie zażyczą. Swoją drogą to 100 za klucz to chyba przeginka.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
bptaszynski wielkie dzięki za porady należy się wielkie uznanie moduł kupiony i zamontowany śmiga jak złoto,tak sobie myślę że skoro od tylnich kierunków do zamka klapy jest blisko to może pociągnąć kabelki pod zamek i będą migać jak zamek dostanie impuls ,nie wiem tylko czy jak włączę kierunek
to nie otworzy się przypadkiem zamek? Ps tacy internauci którzy pomagają powinni dostawać punkty za pomoc!!! |
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Roman
Model: focus
Silnik: 16.16v
Rocznik: 1999
|
Kierunki raczej są sterowane plusem a zamek minusem, musisz zmienić polaryzacje. Uzyskasz to stosując dwa przekaźniki.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-03-2009
|
Jak chcesz mieć te kierunki to myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie. Zdaje się odpowiada za to jeden kabelek podłączony pod włącznik świateł awaryjnych.
W awaryjnych jest to pin 5 do pinu 6 z niebieskiej wtyczki modułu komfortu. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ps: To ma sens jeśli masz moduł z białą nalepką, wtedy światła migną raz przy zamykaniu. W innych modułach jest podwójne ryglowanie, trzeba mieć odpowiednie zamki, bez nich nie będzie mrygania. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
|
niestety u mnie jest tylko zielona wtyczka,gdyż autko nie miało pilota a tylko centralny z klucza,dlatego pomyślalem o krótkiej drodze od zamka do świateł jakieś 0.6m.Pozdrawiam
Cytat:
Ostatnio edytowane przez beniamin ; 19-07-2011 o 20:27 |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
|
bptaszynski
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
|
Witam Panowie posiadam taki moduł z białą nalepką , czy można do niego podłączyć pilot fabryczny , kupiony od innego focusa przed liftem + nowy grot i docinka ??.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2002
|
Chciałem się podpiąć pod temat bo też chcę dołożyć pilot, kupiłem już zestaw i mam GEM z różową naklejką. Podłączyłem według schematu który dostałem razem ze sterownikiem do zielonej kostki ale nie ma reakcji. Jeśli nie jasno piszę mogę podesłać zdjęcie po podłączeniu. ??????
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
![]() Zarejestrowany: 26-04-2015
Silnik: 1,8 16v zetec
|
Witam, ja rónież odświerzę temat... mam moduł komfortu z różową nalepką, chcę wymienić na moduł z białą nalepą o oznaczeniu 98AG15K600EE, jest ktoś w stanie powiedzieć co potrafi ten moduł, bo nigdzie nie znalazłem opisu z oznaczeniem EE.. opisy kończą sie na ED ;d A może lepszy będzie z zieloną, FA lub FE ?
Drugie pytanie, to czy wystarczy dokupić jakikolwiek pilot na 433,92 Mhz czy też ważne jest jego oznaczenie ? Mam dwa kluczyki, jeden to oryginał (kluczyk podstawowy z lampką) a drugi to jakiś zamiennik Oriona... dostałem je przy kupnie więc nie wiem czy jest to kopia imo z podstawowego kluczyka ale pewnie tak... czy jestem w stanie to jakoś sprawdzić ? ?Najbardziej satysfakcjonowałby mnie pilot + nowy, dorobiony grot aby nie nosić pęku kluczy... ew jak jest z przekładaniem pastylki immo ? Pozdrawiam doczytałem, że immo o kodzie 4D60 Ostatnio edytowane przez maverickk_ ; 16-08-2015 o 13:09 |
|
|
|