![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 23-08-2011
Model: scorpio mk1
Silnik: 2.0 dohc 8v
Rocznik: 1991
|
co ma do tego odkręcanie przegubów. teraz coś mu się zrobiło że od 60km/h do 100km/h chuczy i stuka, czy na biegu czy na luzie niema różnicy, pewnie musze wymienić ten przegób, jak go wymienie to napisze czy pomogło.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mariusz
Model: Ford Cougar
Silnik: 2.0 EFI HC
Rocznik: 1999
|
Mam podobny problem.Przy prędkości od 95-115 wyczuwam drgania kierownicy(duże). Mało tego samoistnie odkręcił się mi wewnętrzny przegub z wszystkich śrub- rozebrałem,wyczyściłem,nałożyłem nowy smar i po miesiącu wyrwało go z trzech śrub(rozwiercilem,zalożyłem nowe śruby i narazie działa)ale rozleciał się przegub zewnętrzny z prawej strony samochodu .Co do wibracji- wymieniłem łącznik gumowy wału ale nie widzę na nim(wale)miejsca żeby przymocować podporę wału-jak to możliwe? Czy półoś z przegubami z silnika 2.4 i 2.0 jest taka sama?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 07-12-2008
Model: scorpio A8/focus
Silnik: 4,2 4X4/bob 4x4 msb/2.0tdci
Rocznik: 96/99/2006
|
tak jest taka sama
|
|
|
|
|
|
#14 | ||||
|
![]() Zarejestrowany: 08-09-2004
Model: E38
Silnik: 2,8 24v
Rocznik: 97 Shadow Line
|
Cytat:
sruby zaklada sie na klej do gwintow,w przegubach zawsze Cytat:
Cytat:
za skrzynia masz lacznik gumowy,ktory wymieniles,a potem na wale masz krzyzak,zaraz obok krzyzaka na wale jest podpora,przykrecona do budy dwoma srubami zeby ja zdjac musisz sciagnac wał,rozkrecic go na dwie czesci,sciagnac pierscien zegera i zbic podpore z lozyskiem zakladasz w odwrotnej kolenosci Cytat:
|
||||
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 20-02-2012
Model: Mk1
Silnik: 2.0 DOHC
Rocznik: 1991
|
Witam! Mam podobny problem z układem napędowym. Przeguby mi stukają jak dodaję gazu.
Zastanawiam się czy lepiej same przeguby wymienić, czy całą oś razem z mostem. I czy oś z MK2 pasują do Mk1 ? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Zarejestrowany: 08-09-2004
Model: E38
Silnik: 2,8 24v
Rocznik: 97 Shadow Line