Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 12-09-2012, 22:37   #11
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Radio Ford 6000CD - zepsuty zaczep - jak wyjąć ?

Panowie - możecie wierzyć: nie ma nigdzie żadnego "tylnego" dojścia do zaczepów.
Albo wypnie się radio, albo trzeba rozwalić ramkę. Ramka dla ułatwienia ma mocowania dostępne dopiero po wyjęciu radia.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak więc nie ma co główkować, tylko jechać do warsztatu auto-radio albo zaopatrzyć się w porządne wyimaki i załatwić sprawę.

Więcej już nie da się nic w tej sprawie napisać.

Stary 12-09-2012, 22:38   #12
robert26011988
ford::beginner

Imię: Robert
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005

Jak wyglądają zaczepy od radia to wiem ale nie wiem o co one zahaczają ?
Jak szarpnę to wyłamie blaszki przy radiu czy to o co one zahaczają ?

Jutro będę próbował, dam znać jak poszło.
robert26011988 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-09-2012, 22:44   #13
danielsan51
ford::advanced

Imię: Daniel
Model: focus mk2
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2007

zalatw porzadne wyjmaki ,wez kogos do pomocy i musi pojsc
danielsan51 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-09-2012, 22:57   #14
robert26011988
ford::beginner

Imię: Robert
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005

Załatwiłem oryginalne wyimaki i okazały się gorsze od moich dorobionych... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale stwierdziłem, że raz kozie śmierć, najwyżej połamię ramkę, szarpnąłem i zaczep puścił.
Z lewej strony dolny zaczep rozwalony przez kogoś i wciśnięty także w ogóle nie trzymał, górny zaczep trzymał i tylko ta część która powinna zahaczać o kluczyk była wygięta także wkładając prawidłowo kluczyk zaczep się nie odginał.

Także taka rada, jak komuś nie chce wyjść radio szarpać na chama Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A i jeszcze jedna sprawa... radio wymieniłem na Alpine CDE-111R. Dźwięk jest bez porównania lepszy nawet na standardowych głośnikach. Po dorzuceniu subwoofera jest już bardzo dobrze, a jeszcze czekają Powerbassy s-6c tylko czekam na dystanse Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez robert26011988 ; 15-09-2012 o 12:37
robert26011988 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2015, 20:13   #15
Huczu81
ford::amateur

Imię: Jack
Model: Transit
Silnik: 2.2 TDCi
Rocznik: 2006

Zgadzam się z kolegą. Niestety trzeba do końca na siłę wyszarpać. Ja miałem odpowiednie oryginalne klucze do radia, ale jakiś poprzednik uszkodził jeden lewy dolny zaczep. Ni cholera nie chciał puścić. Dopiero jak wyszarpałem okazało się, że zaczep jest zupełnie odgięty w drugą stronę. Po wszystkim urwałem go zupełnie i teraz można wyjmować i wkładać radio bez problemu. Powiem też, że łatwiej puszczały pozostałe zaczepy gdy wsuwałem wąski nożyk niż klucze. To wina tego, że ktoś już wcześniej tam napaskudził. Swoją drogą to było dobre zabezpieczenie przed złodziejami, bo ja spędziłem przy tym radiu ponad 2h.
Huczu81 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-01-2026, 17:17   #16
jwerner
ford::amateur

Silnik: 1.6
Rocznik: 2006
Domyślnie Problem z wyciągnięciem radia Ford 6000 CD

Dzień dobry, z pomocą kolegi próbowałam wyciągnąc radio z mojego auta. Kupiłam 4 specjalne kluczyki, wszystko fajnie. Podczas ich wkładania, jeden wszedł zbyt głęboko i teraz nie da sie go wyjąć. Radia również, ale mniejsza z tym, czy miał ktoś podobny problem i wie jak pozbyć się tego kluczyka? Ciàgnięcie na siłę niewiele daje.
Poniżej zdjęcia poglądowe kluczyków i radia - kluczyk utknął w lewym dolnym "gnieździe".

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jwerner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-01-2026, 17:42   #17
Antej
FORD|AUTHORIZED

Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
Domyślnie Odp: Problem z wyciągnięciem radia Ford 6000 CD

Wyjac radio, usunuc kluczyk z zatrzasku.

Innej opcji nie ma.

Zawsze da radę wyjąć te radio, kwestia wprawy.
Antej jest online   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania