![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#11 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 13-02-2010
Model: C-max
Silnik: 1.6 TDCi 90km
Rocznik: 03.2009
|
![]()
A czy odpiecie od akumulatora nie pomoze w wykasowaniu bledu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
ford::beginner
![]() Imię: Gacek
Model: foka
Silnik: bezyna
Rocznik: po 2000
|
![]()
Cześć, nekroposting robię. Także pojawiła mi się kontrolka airbaga. Torque na elm327 nie widzi żadnych błędów. Majtałem kablami pod oboma fotelami jak szalony, ale kontrolki to nie ugasiło.
Czy naprawa jest trudna? Ile może kosztować (szklana kula)? Macie jakieś rady by samemu naprawić problem? No i pytanie, elm nie widzi ale podejrzewam, że błąd gdzieś tam się zaszył? Trzeba będzie resetować błędy? Czy z tą kontrolką poduszki działają czy może wszystkie zdechły? Ostatnio edytowane przez g6444723 ; 23-11-2015 o 22:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Model: Ford Focus MK2
Silnik: 1.4
Rocznik: 2005
|
![]()
Odczytaj bledy elmconfig. Torque z tego co wiem nie odczytuje błędów airbag. Wtedy bedziesz wiedział czego szukać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
![]()
g6444723 w moim przypadku winne były kable. ktoś kiedyś coś musiał popsuć i nie działał przez to napinacz pasów. Koszt naprawy? U jednego mechanika było to około 400 zł, po dwóch miesiącach błąd wrócił, u drugiego zapłaciłem kolejne 400 zł i wymienił wszystkie kabelki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
ford::amateur
![]() Imię: Rafał
Model: Ford focus mk2 hatchback
Silnik: 1.6
Rocznik: 2006
|
![]()
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) Podpinam się pod to panowie miałem problem z immobilizerem w sterowniku gdzie przed wymiana nie świeciła mi kontrolka a po już zaczęła razem z niezapiętymi pasami, błąd poduszki i od ręcznego nawet mi nie gasnie Ostatnio edytowane przez SRS ; 09-01-2025 o 20:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
Tak coby można było chociaż domyślić się - o co chodzi...
![]() |