![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jacek
Model: Galaxy '14
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2014
|
u mnie też porażka. w obu lampach mam blaszki odgięte o 90*. wszystko trzeszczy i skrzypi, nie chce nic połamać.
czy nie bedzie lepszego dostępu, jak odkręce tą listwe z lampkami i guzikiem klapy? czy ona sie trzyma tylko na tych dwóch widocznych śrubach? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysztof
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8
Rocznik: 2010
|
Ja wczoraj chciałem wymienić żarówkę ale oprawka wyszła w 90% i coś ją trzyma do tego chyba udało mi się połamać zaczepy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#13 |
|
![]() Imię: Jacek
Model: Galaxy '14
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
|
zaczep jest jeden, metalowa blaszka w kształcie odwróconego V, z prawej strony lampki. Trzeba jakiś cienki drut-wkrętak włożyć z prawej strony pod takim kątem / i odchylać w prawo, wtedy ładnie wyskakuje.
na siłe jak wyrwiesz to też nic się nie stanie, blaszka się rozegnie, ale da się powrotnie ją złożyć i działa |
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Imię: Krzysztof
Silnik: 1.8
|
Dziś mam czas to zobaczę od nowa bo wczoraj się troszkę spieszyłem.
|
|
|
#15 |
|
ford::amateur
![]() Imię: tomek
Silnik: 2.0 tdci
|
Cześć,
chciałbym podpiąć się do tej rozmowy, miałem do wymiany obie żarówki podświetlenia tablicy, jedna oprawka wyszła bez problemu i dostałem kilka wolnych cm przewodu tak, żeby wygodnie rozłączyć wszystko i wyjąć żarówkę, ale druga (prawa) wychochodzi tak, że cała oprawa jest wypięta, ale wygląda to tak, jakby przewody były na styk i nie ma możliwości wyjąć żarówki. czy to mozłiwe? zapomniałem o jakimś kroku? można jakoś inaczej wymienić tą żarówkę? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 02-12-2016
Model: MONDEO MK4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2009
|
Mi się niestety nie udało...blaszki się powyginaly i nie chcą Spz powrotem wskoczyć na miejsce. Wcześniej kolega pisał czy jest opcją zdjęcia w całości obu lampek i dostanie się w inny sposób?
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
Może lepiej zamontować ledowe podświetlenie. Ale jak ktoś by szukał oryginalnych lampek to proszę o PW - mam 2 szt. całe
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: S-Max
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2006
|
Ja zamówiłem całe ledowe lampki z aliexpress. Działają aż miło.
2X Żaden Błąd LED SMD3528 LED Świateł Tablicy Rejestracyjnej Samochodu dla Forda focus da3 dyb ja8 fiesta mondeo mk4 mk5 c-max s-max kuga galaxy [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] (from AliExpress Android) Wysłane z Tapatalk |
|
|
|
|
|
#19 |
|
![]() Zarejestrowany: 25-12-2017
Model: Mondeo
Silnik: 2,0 HDI
|
Wiem, że temat stary, ale wolę odkopać stary niż zakładać ponownie taki sam temat, do rzeczy!
Czy jeśli wymienię na led podświetlenie tablicy to wyskoczy błąd na desce? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi ghia
Silnik: 2.0 Pb + LPG