![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomasz
Model: ford transit vista
Silnik: 2.5d
Rocznik: 1998
|
Panowie dziękuję za wszelkie podpowiedzi,
jeżeli chodzi o elektrykę to dla mnie czarna magia - kontroler mam jedynie taki diodowy i na nim pokazuje że ładowanie ok. Do kostki jeszcze nie zaglądałem. Co do akumlatorów to za bardzo też nie wiem jak sprawdzić czy są podłączone szeregowo - chyba nie ale nie jestem pewny - jeden obsługuje tylko silnik a drugi jest jako camperowy-lodówka,oświetlenie wnętrza ,itp.Ładowane podczas pracy silnika są oba - jeden camperowy jest o mniejszej pojemnosci ah , a samochodowy o większej ah.kiedyś je zamieniłem i ten mały nie dał rady pociągnąć rozrusznika.czyli przy starcie nie pociąga prądu z dwóch na pewno.Po starcie pasek też piszczy ale tylko chwilę - chyba trzeba się do tego przyzwyknąć. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Jeżeli masz takie zasilanie jak opisujesz - to jest wbudowany układ separacyjny. Prawdopodobnie akumulator od camperowych bajerów zasiarczyłeś i jest już... kapeć. Może być uszkodzony układ separacji, ale łatwo sprawdzić, czy obydwa są ładowane jakimkolwiek miernikiem...
|
|
|
|
#13 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 19-07-2011
Model: Ford Transit/CUSTOM
Silnik: 2.5D/2.2
Rocznik: 1995/2015
|
w sumie nie dalismy rady wymyslec czegos konkretnego - ale i tak dobrze ze mnie troche uspokoiliscie ze "chyba" nie walnie juz zaraz.
na razie dzieki. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
znow sie odezwe - bo dzis zauwazylem nowe objawy.
jadac highwayem ok 110/h zauwazylem poczatkowo jakby zmiane natezenia swiatel. Po kilkunastu sek juz na pewno przygasly reflektory i jechalem na zoltych - bylo widac bo mam zarowki 100w wiec powinno byc jasno. lampka kontrolna aku nie blysnela nawet. po dojechaniu do miasta przy predkosci 50 lampy swiecily juz normalnie czyli ladowalo a na swiatlach 2x blysnela na chwile lampka ladowania. to beda szczotki? czy cus grubszego? np regulator? pzdr |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat:
|
|
|
|
#16 | |
|
|
Cytat:
na allegro przy regulatorach podaja nr czesci, ew zamiennikiem jakiej czesci on moze byc.. a ja nie wiem jaki nr ma moj. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Taki:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] jeżeli masz taki alternator: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
#18 | |
|
|
Cytat:
mam taki sam i zaraz zamowie ten regulator- znajomy do przyszlego tyg jest jeszcze w kraju to powinien zdazyc. jeszcze raz dzieki. |
|
|
|
|