![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Bartek
Model: Ford Galaxy Mk3
Silnik: 2.0T
Rocznik: 2010
|
Mariuha,
zmotywowałeś mnie dzisiaj, żeby to zrobić. Ale nie było lekko. musiałem ominąć*centralkę od czujników parkowania, moduł haka, przewody klimatyzacji w 3 rzędzie. Ostatecznie po wyciągnięciu całej obudowy wlewu okazało się, ze sworzeń jest pęknięty, sprężyna spadła z uchwytu i dlatego to wszystko ledwo co się*trzymało. Sworzeń sklejony i wzmocniony, sprężyna założona. Klapka działa jak nowa. Wielkie dzięki za opisanie w punktach kolejności czynności. Przydało się. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
![]() Imię: Sebastian
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI 100 KW
|
Mariuha opisał to idealnie, ja zrobiłem wszystko według jego instrukcji i pełen sukces.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() Zarejestrowany: 21-03-2021
Model: S-Max
Silnik: 1997
|
Gdzie można kupić samą sprężynę do wlewy paliwa o której jest mowa (bądź jaki jest jej numer)
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: S Max
Silnik: 2.2
|
Po raz kolejny forumowicz pomógł forumowiczowi. Dzięki bardzo za wręcz poradnikowy opis .Pozdrawiam serdecznie. PS Panie Boże dopomóż bym nie musiał robić tego drugi raz.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
FCP member
![]() Imię: Michał
Model: Ford S-max
Silnik: 2.0 TDCi 140 KM
Rocznik: 2013
|
Mam pytanie odnośnie samej gumowej części wokół wlewu. Poniżej wlewu jest zagłębienie, w którym w zimie zbiera się o zamarza woda - w zagłębieniu jest włożony - tak mi się wydaje jakiś zaworek. I teraz pytanie - jeżeli ten zaworek wpadnie do środka i otworek będzie bez zaworka - czym taka sytuacja grozi? I czy da się dokupić sam zaworek, czy trzeba wymieniać całą obudowę wlewu paliwa?
Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka |
|
|
|