![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::expert
![]() Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007
|
Powiedz po prostu ......zawiesiły się szczotki w rozruszniku i tyle .
A wygląda na to że czeka cie wymiana bo młotek nie zawsze ci pomoże .
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 18-01-2012
Model: S-MAX
Silnik: 2.2 tdci 200hp
Rocznik: 2011
|
Szkoda że nie przeczytałeś posta od początku bo jak byś kolego to zrobił to byś wiedział że pisałem wyraźnie że rozrusznik kręci jak szalony że mało silnika z ramy nie wyrwie
Bump: Aha tak dla ścisłości żeby nikogo fantazja nie ponosiła zacieła się pompa CR i nie dawała nic a nic paliwa Młotek pomógł W zeszłym roku miałem problem bo wpadł oring do przewodu paliwowego i pompa CR go przemieliła na miał Widocznie jeszcze jakiś kawałek musiał zostać ,niby rozebrałem na części calutką co do jednego zaworka no ale widocznie coś zostało i coś zatkało Ostatnio edytowane przez piterek45 ; 25-06-2014 o 00:04 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Przemysław
Model: S max
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2006
|
Witam nie wiesz komu się przyda czy nie Ale w moim s maksie Były podobne objawy że kręci nie odpala Wcześniej przy przyśpieszaniu na czwartym i piątym biegu były drgania na całej kabinie pojechałem do elektryka i okazało się że winny był zawór regulujący ciśnienie paliwa na pompie elektryk skasował za to 450 zł i autko odpala i już nic nie drga przy przyspieszaniu
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Jacek
Model: Galaxy
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2006
|
Przekaźnik R2, otworzyć obudowę zblokować czymś...jeśli odpali szukać...na cewkę plus przychodzi na stałe, wysterowany z PCM minusem, z najmniejszej wtyki (PCM za zderzakiem, lewe przednie koło) kolor przewodu żółto-niebieski, pin C1..... może pomoże, co ja się tego naszukałem......
|
|
|
|