![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#11 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
![]()
jak by assistance pokrywal koszty naprawy to kazdy by remontowal auto na ich koszt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#12 | |
ford::average
![]() Imię: Grzegorz
Model: MK4 Titanium
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2009
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
ford::beginner
![]() Imię: Eryk
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCi 140 KM
|
![]()
Paramedyk, dokładnie jest tak jak mówisz, cały czas myślę o tej cholernej usterce, tutejszy mechanik rozkłada ręce i mówi, że to pompa, może wtryski. Nie bardzo chce mi się w to wierzyć, dlatego sam próbuje zrobić to co jest możliwe, ewentualnie naprowadzić mechanika na właściwy trop. Oczywiście pozostaje jeszcze autoryzowany serwis Forda w Splicie, ale wolałbym tego uniknąć, wymienią wszystko jak leci, znam trochę niuanse pracy w autoryzowanym serwisie, a zwłaszcza jak przyjeżdża obcokrajowiec postawiony pod ścianą - skórę żywcem zedrą. Myślę też nad autolawetą do Polski, ale jest to ostateczność.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
ford::advanced
![]() Imię: Adam
Model: BMW E38 - siódema ;)
Silnik: 3,5 V8
Rocznik: 1998
|
![]()
Trochę odbiegamy od tematu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jaką masz przepustnicę? dwa gardziele czy jeden? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Filtr paliwa wymieniony? To z ABS/ESP jest jak najbardziej prawdziwe...ten układ wspólpracuje np z przepsutnicą. podaj kody błędów i napisz tylko czym był diagnozowany
![]() |
#15 |
ford::beginner
![]() Imię: Eryk
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCi 140 KM
|
![]()
Nie wiem jaka jest przepustnica, silnik QXBA, jeżeli to może pomóc. Filtr paliwa wymieniony 3 tygodnie temu, stary był mocno zasyfiony. Błąd P0090 oraz jakiś od ABS/ESP (nie wiązałem go początkowo z możliwością spowodowania takiej usterki). Diagnoza ForScan (fejs najnowszy v3 od viaken-a)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
ford::advanced
![]() Imię: Adam
Model: BMW E38 - siódema ;)
Silnik: 3,5 V8
Rocznik: 1998
|
![]()
A może łapie gdzieś powietrze do układu paliwowegoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#17 | |
![]() Imię: pawel
Model: mondeo mk5
Rocznik: 2015
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
![]() Imię: Grzegorz
Model: MK4 Titanium
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 29-10-2006
Model: ZB
Silnik: 1.9
Rocznik: too old
|
![]()
Ja też swego czasu miałem przygodę z moim m mk3 i się skończyło na serwisie mercedesa we Włoszech. Na szczęście byli to mili i kompetentni ludzie, nota bene tańsi niż serwis Forda w Niemczech...
Co do usterki wygląda mi na jakiś zimy lut. Może dasz rade przeglądnąć, przeczyścić okablowanie czujnika wc i ew. go podmienić na próbę? Chyba że to na sterowniku pompy zimny lut. Zdaje się że coś podobnego było w Oplu z vp44 Sent from mobile.
![]() |
#20 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 29-10-2006
Model: ZB
Silnik: 1.9
Rocznik: too old
|
![]()
I jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała - czujnik położenia wałka - w mk3 były z tym problemy. Może i tutaj... w mk3 koszt był śmiesznie mały...
Sent from mobile.