![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 02-03-2014
Model: Galaxy MK3
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2010
|
hmm ... po całodziennych zmaganiach doszedłem do wniosku że najrozsądniej będzie :
1. zakupić nową skrzynię w midparts (4270 PLN) [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 2. zamontować ją w midparts (1400 PLN) - przekładka do mojej obudowy bo ich obudowy są uszkodzone, nowy olej + filtr, montaż w sumie da mi to ok 5700 ale piszą że skrzynia nowa. co myślicie? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 02-03-2014
Model: Galaxy MK3
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2010
|
Witajcie, dzisiaj kupiłem skrzynie. allegro..... w środę montaż .....mam do was nieśmiertelne pytanie o olej ....
napiszcie proszę czy zestaw [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] będzie odpowiedni? martwie si bo piszecie że ta wymiana to skomplikowana czynność którą musi wykonywać fachowiec ...mój galaxy stoi u dobrego mechanika ale ...nie jest expertem w dziedzinie automatów. ... na forum czytam że wielu z was nawet kumających temat zleca wymianę fachowcom ..... nurtuje mnie jeszcze czy po wymianie skrzyni powinno się przeprowadzać adaptacje lub/I inne procedury? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Czynność wykonuje się zgodnie z procedurą fordowską - jeśli jej nie ma choćby wydrukowanej od kolegi, to raczej bym sie obawiał...
Wiesz w jakim stanie jest skrzynia? Pytanie retoryczne jak w przypadku innych części... Wykonanie ewentualnego update i adaptacji trochę te wątpliwości rozwieje.
|
|