![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Dariusz
Model: MK III GHIA,MK4 Titanium
Silnik: obydwa 2.0 benzyna
Rocznik: 2002 i 2009
|
nie mowie ze nie zna.ale te ceny co kolega wczesniej napisal to nawet na uk sa zawyzone nawet z wymiana 150 zl za szklanke? toz to po zmierzeniu i zakladajac ze juz je masz godzina roboty wlaczajac w to wymontowanie walkow rozrzadu wyjecie starych szklanek to kwestia minuty,wlozenie nowych,walki na miejsce,zluzowanie napinacza -sprawdzenie,jeszcze pokrywa rozrzadu i zrobione.
ale komu ja to mowie koszt 16 nowych szklanek 800zl + 1200 robota ???? nawet niech policzy za 3 godz roboty to i tak za duzo p.s.w uk za.ta robote biora 240£+ czescil Ostatnio edytowane przez dariuszk24 ; 22-02-2015 o 17:28 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Grzegorz
Model: mondeo
Silnik: 1.8
Rocznik: 2004
|
dzięki za sugestię co do Paolo - grzech byłby nie zadzwonić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 21-11-2007
Model: Fiat Linea
Silnik: 1,3 Mjet
Rocznik: 2007
|
Zmien mechanika. Koszt szklanki to 50zł a nie wszystkie sie wymienia. Równie dobrze można szklankę na magnesowce przelecieć, ktoś na forum kilka razy tak robił
SE
|
|
|
#14 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 02-01-2011
Model: s-max
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2009
|
Wypowiem sie o moich doswiadczeniach z trudnosciami przy odpalaniu
odpalam samochod dosc czesto (ok 20-30 razy) w ciagu dnia ,jezdzilem na benzynie problem sie zdarzał ale nie bylo tragedi ,powiedzmy 2-3 razy wciagu dnia samochod odpalał ciezko ,zalozylem gaz ,wymienilem swiece(przerwa ustawiona na 0,9)przewody,cewke ,duzej poprawy nie widzialem Zrobilem tak ok 30000 tys km zauwazylem ze samochod odpala coraz gorzej czasami trzeba go bylo krecic ok 3-4 sekund.Juz w miedzyczsie mialem w planach zlecic mechanikowi zdjecie kolektora i sprawdzenie klapek.Tydzien temu klapki wywalone razem z prętem trzymajacym je ",otwor po precie zaslepiony"(slowa mechanika ) do tego poprosilem o wycsyszcsenie przy okazji przepustnicy,krokowego i map sensora.Po tych wszystkich zabiegach silnik pali z dotyku,jestem bardzo zqdowolony ale nie jestem wstanie powiedziec ktora z tych operacji przyniosla ten efekt I jeszcze przypadek znajomego: Tez podobne problemy z odpalaniem przy przegladzie u gazownika wyszlo ze parownik padl( prsepuszczal gaz i zalewal silnik z )po wymianie parownika auto pali z"pierwszego" Ostatnio edytowane przez Jarek81 ; 27-02-2015 o 14:15 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Grzegorz
Model: mondeo
Silnik: 1.8
Rocznik: 2004
|
Witam,
długo nie pisałem, ale myślę, że warto dokończyć tę historię. Podjechałem do wspominanego tu mechanika - Paolo; do wymiany były szklanki, nie pamiętam tylko czy dolotowe czy wylotowe. W każdym razie, całość odbyła się bezproblemowo, cena ok. 700PLN z wymianą. Bardzo fachowe podejście, terminowa praca, do tej pory zero problemów z odpalaniem. Pozdrawiam i dzięki za pomoc |
|
|
|