Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 01-03-2015, 12:57   #11
przemekmlodyy
ford::beginner

Imię: Przemek
Model: Ford Focus Kombi
Silnik: 1.8 TDDi
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Ford focus 1.8 TDDi czasem dłużej kręci przy odpale.

te cienkie takie ktore lecą od wtrysku do wtrysku tak?
mozna je wyciągnąc swobodnie i sprawdzić czy jak je wyciągne zapowietrzy mi się maszyna?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

przemekmlodyy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-03-2015, 15:28   #12
ministerq
ford::professional

Imię: Marcin
Model: Ford fiesta mk4, mondeo mk4
Silnik: 1.8MTDI/170KM 2.0TDCI/140KM
Rocznik: 1998/2010

Cytat:
Napisał przemekmlodyy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mozna je wyciągnąc swobodnie
W miarę. Ale jak wyciągniesz to musisz już założyć nowe. Wężyki przelewowe są tanie i dostępne na metry.

Cytat:
Napisał przemekmlodyy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czy jak je wyciągne zapowietrzy mi się maszyna?
Nie stanie się nic złego. Nawet jakby chwilkę dłużej miał pokręcić ten jeden raz po wymianie.
Stary 01-03-2015, 16:24   #13
yesus78
ford::average

Model: Był Mondeo MK I Jest Foczka
Domyślnie

Co do czujnika to jak nie jest bardzo posypany opiłkami to dobrze. To jest magnes więc go po prostu szmatą przetrzyj. Nie trzeba uważać na żadne ustawienia. Odkrecasz śrubę i wyjmujesz. Pasuje tylko w jednej pozycji. A tu masz jak co sprawdzić [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Cały dowcip polega na tym, że mamy w tddi 2 czujniki. Jeden położenia wału w silniku - ten jak jest uszkodzony to auto zapali ale wariuje. I drugi w pompie wtryskowej - ten jak padnie to nie odpalisz w ogóle.

Bartek

Ostatnio edytowane przez yesus78 ; 01-03-2015 o 17:17
yesus78 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-03-2015, 23:36   #14
Uziu
ford::expert

Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005

no koledzy juz Ci wszystko wyczerpujaco napisali , czujnik jest na jedna srube odpinasz kostke, wyciagasz czujnik, czyscisz czym kolwiek, mozesz przemyc jakims WD lub cos w tym stylu, na styki nie polecaja WD bo podobno tlusty ale sa fajne penetranty, ktore rozpuszczaja osad dobrze. Potem wkladasz, nie da sie zle wlozyc, spinasz wszystko i gotowe.
Uziu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-03-2015, 05:20   #15
przemekmlodyy
ford::beginner

Imię: Przemek
Model: Ford Focus Kombi

Dzieki wielkie będe próbowałGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
przemekmlodyy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-03-2015, 08:44   #16
wojtekn
Moderator

Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000

Cytat:
Witam mam do was forumowiczów takie pytanko , czy nie spotkaliśćie się kiedyś z takim przypadkiem jak mój:
Jestem posiadaczem forda focusa mk1 kombi z grudnia 1999 roku 1,8 tddi. Silniczek ladnie pracuje pięknie nie kopci nie dymi. Zaraz po zakupie czyli jakieś 2 miesiące temu wymieniłem nowe świece na zime olej filtry paski rolki itp. Pali za każdym razem od strzała za pierwszym razem czy ciepły czy zimny po dluższym postoju również. Ale z tego co zauważyłem raz na tydzien czasem dwa tygodnie moja foka ma takie coś że przy odpalaniu musze ją dłużej kręcic bo nie zaskakuje za pierwszym razem , dopiero jak trzymam na rozruszniku ruszam pedałem gazu po chwili zaskoczy i jest okey problem znika znowu na tydzien czy dwa. Zauważyłem że auto ma taką objawę czy cieply czy zimny. Stało wczoraj całą noc pod blokiem odpalałem rano i taki objaw. Tydzien temu w niedziele odpalił po całej nocy stania bez problemu podjechalem do sklepu zrobilem zakupy wyszedłem i musiałem dluzej kręcic zeby załapał. Nie wiem czym to może być spowodowane , pierwszy miesiąc po zakupie chodził idealne bez zarzutu. Proszę o info z góry dziekuje i pozdrawiam Przemek...
Proszę poprawić tytuł tematu.

Poradnik, czyli jak pisać zgodnie z zasadami panującymi na tym forum

http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=145988
wojtekn jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania