![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Imię: Daniel
Model: Fokus Hatchback mk2
Silnik: 1.6 Ti-VCT 115KM
Rocznik: 2006
|
O jakiej osłonie mówicie, możecie bardziej sprecyzować ?
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: Focus MK2 FL
Silnik: TDCI
Rocznik: 2009
|
a może zanim wymienisz tarcze to sprawdź zbieżność...
ja po wymianie tarcz i klocków myślałem że to ich wina, a porządny warsztat stwierdził że niestety koła nie trzymały się prostej i stąd to bicie... po ustawieniu wszystko wróciło do normy. tzn ustały bicia.
|
|
|
|
#13 | |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez weuek ; 13-06-2015 o 20:55 |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-05-2014
Model: c-max
Silnik: tdci 1,6
Rocznik: 2010
|
przerabiałem temat u siebie.
jak zawieszenie jest sprawdzone i wszystko ok to krzywe tarcze lub piasta. u mnie wykluczając wszystko po kolei skończyło się na toczeniu tarcz na piastach, wszystko wskazuje na krzywą piastę. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
u mnie w hundayu leciały łożyska co 5 tys km. przy ostrym hamowaniu bicie - tarcze nowe. okazało się że piasty. teraz spokój. piasty miały 18 lat, także swoje zrobiły
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
A więc tak, właściciel od którego kupiłem auto (luty tego roku), informował mnie że klocki były wymieniane coś około listopada 2014. Niestety dzisiaj uświadomiłem sobie jaki to... @#!@#!$
Godzinę temu właśnie odebrałem samochód, sprawuje się elegancko, bicie ustały, piasty są w porządku, tarcze i klocki tak jak pisałem komplet ATE. Wstawiam fotkę klocka którym hamowałem, co do tarcz to w sumie nie były aż tak zajechane (w porównaniu z klockami). Koszt 550zł z robocizną. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
![]() Imię: Arek
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 1.6 Duratorq TDCi 109KM
|
nieźle dobrze ,że wymieniłeś tarcze i od razu klocki i problem z głowy a sprzedającego to do piekła bym posłał bo skuteczność ich hamowania pewnie za ciekawa nie była ;x Niestety ludzie chwytają się każdego możliwego już chwytu by sprzedać auto szkoda ,że kosztem kogoś zdrowia czy życia wiadomo hamulce to podstawa . A koszt klocków nie jest jakimś wielkim wydatkiem .
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
|
Dokładnie panowie, ważne że w porę powymieniałem to bo mogło by być nie ciekawie jakbym trochę jeszcze pojeździł i gdzieś hamował przy większej prędkości. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|