![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM
Rocznik: 2002
|
Cytat:
|
|
|
|
#12 | |
|
FCP member
![]() Imię: Dominik
Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 TDCI 180KM
Rocznik: 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
#13 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mirosław
Model: transit
Silnik: 2,2
Rocznik: 2009
|
Jak miałeś pełno rdzy to wymontuj i wyczyść mały termostst
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Junior Moderator
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Mondeo Ghia
Silnik: 2,0 TDDI 115 Kucy
Rocznik: 2001
|
Właśnie wróciłem z walki o działanie nawiewu...niestety znów przegrałem, ale jest poprawa.
przepłukiwałem wodą pod ciśnieniem całą nagrzewnicę co za syf się tam wylał to jakaś masakra. Operacja powtórzona chyba z 10 razy. Przepłukane od strony powrotu i od strony zasilania. Jednak stwierdzam, że jest tam bardzo dużo rdzy. Mirek dzięki za radę. Po 4 dniach jazdy, jest poprawa, z tym, że nie wiem, ale nie zbyt normalna, musiałem przejechać 15 km, zanim silnik się dobrze nagrzał mimo, że wskazówka temperatury po 6km była w pionie. I wtedy zaczęło płynąc ciepłe powietrze z nawiewów. Po tygodniu jeżdżenia jest wszystko ok. czyszczenie wężownicy pomogło. Gdyby się pogorszyło wtedy zrobię płukanie w obiegu zamkniętym płynem Klenflo Ostatnio edytowane przez Adept ; 15-11-2015 o 21:14 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Junior Moderator
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Mondeo Ghia
Silnik: 2,0 TDDI 115 Kucy
Rocznik: 2001
|
Pojawił się jednak kolejny problem ;/ lub kontynuacja obecnego, już sam nie wiem.
Silnik się nagrzewa i jest ok, ale jak włączę ogrzewanie na szybę (włącza się wentylator 1 bieg) i temperatura spada ;/, więc zamiast grzać to znowu leci zimne powietrze. Silnik jak chodzi na ogrzewaniu szyby czy wnętrza nawet na obrotach 2,5 podczas jazdy nie osiąga temperatury roboczej. Po wyłączeniu klimy (wentylator nie działa) temperatura w ciągu chwili rośnie do temperatury pracy. Czyżby mały termostat padł? Swoją drogą czy wlać do układu na 15 min środek rozpuszczający rdzę Klen-flo? bo wychodzi na to, że poprzedni właściciel wlał wodę demineralizowaną? |
|
|
|