Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fusion
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 22-12-2015, 12:47   #11
seobudowlaniec
ford::beginner

Imię: Łukasz
Model: Fusion
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Nie działa lampka w bagażniku

Witam szanownych Państwa ponownie, kostka czysta dobra sprawdzona, natomiast sprawdziłem ponownie napięcie przy żarówce i skakało mi, obciekłem je w akcie desperacji i się okazało, że nie dochodzi napięcie tj dochodzi jakieś 2 z 12 v w skrzynce bezpieczniki są przesyłem zdjęcie kilku brak ale tam nie da się włożyć bo są luźne, załączam zdjęcie gdzie zatem indziej szukać problemu?
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

seobudowlaniec jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-12-2015, 00:33   #12
michail6
ford::average

Model: Ford Fusion
Silnik: 1.4L B + LPG
Rocznik: 2005 FL

link nie działa
michail6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-12-2015, 07:46   #13
seobudowlaniec
ford::beginner

Imię: Łukasz
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2007

Oki wczoraj jeszcze przewody sprawdzałęm i wiem co nie działa kostka czujnika nie działa w kostce przewód od sygnału do świateł zatem skoro kostka jest nie rozbieralna, a i tak muszę zamówić nową to przetnę tą co mam i zobaczę może coś da się zrobićGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.O postępach poinformuję.
seobudowlaniec jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-02-2016, 12:19   #14
piniu10

Imię: zbyszek
Model: Focus C-Max
Silnik: 1.6
Rocznik: 2005 tdci

U mnie jest podobnie. Lampka zapala się jak chce. Trzeba czekać kilkanaście sekund żeby się zapaliła. Czasami wcale nie zaskoczy. Na komputerze wyświetla normalnie ze klapa otwarta a lampka ma problem. Podejrzewam ten stycznik który znajduje się w zamku klapy.

Ostatnio edytowane przez piniu10 ; 02-02-2016 o 15:33
piniu10 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-03-2016, 16:56   #15
MiłoszM

Imię: Miłosz
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2002

Mam ten sam problem z lampką bagażnika. Do lampki dociera prąd. Czujnik dzisiaj sprawdzałem i dociera do niego również prąd, jednak przy naciskaniu tego dzyndzelka nie ma żadnej reakcji. Tu mój czujnik:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pytanie mam czy ktoś wie jak reaguje kontrolka otwartych drzwi na liczniku? po wyciągnięciu czujnika kontrolka paliła się przy otwartej klapie i gasła przy zamkniętej (prawidłowo). Pytanie jak auto rozpoznaje że ma otwartą klapę skoro wyciągnąłem czujnik. Planuje kupić nowy czujnik (koszt 20zł), ale nie wiem czy to pomoże w związku z powyższym.

Zastanawiam się również czy problemem u mnie może być wymieniona wiązka kabli i czujnika z fusiona po lifcie, bądź fiesty? Bo chyba czujnik w FF inaczej wygląda... Szybę tylną miałem wymienianą przez handlarza.

Ostatnio edytowane przez MiłoszM ; 10-03-2016 o 08:36
MiłoszM jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-03-2016, 14:52   #16
MiłoszM

Imię: Miłosz
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2002

Dzisiaj rozwiązałem problem. Kupiłem identyczny czujnik jak w poście wcześniej i podmieniłem go. Jakie było moje zdziwienie jak lampka zaświeciła od razu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Za używany czujnik dałem 20zł i przy okazji wyciszyłem jeszcze klapę bagażnika matami butylowymi GMS których zostało mi trochę po wygłuszaniu drzwi. Polecam

Chciałem ostrzec przed wkładaniem zbyt dużej ilości mat. Lepiej dać więcej pianki kauczukowej niż mat butylowych... Mi klapa ledwo się podnosi do góry po tym wygłuszeniu bo maty trochę ważą.

Ostatnio edytowane przez MiłoszM ; 25-03-2016 o 15:32
MiłoszM jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania