![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 22-02-2016
Model: Transit Mk7
Silnik: 2.2 tdci 85ps
Rocznik: 2008
|
No to jednak zostawię to dla fachowców. I serwis pewnie też,bo w sumie zlewanie oleju na ulicy nie jest najlepszym pomysłem.
A co do samego płynu chłodniczego, to myślę, że "zainwestuję" w oryginalny fordowski. I tu kolejne pytanie: pewnie wypadałoby zlać stary płyn i przepłukać układ kilka razywodą destylowaną do względnej czystości? No a jeśli tak, to wnoszę, że lepiej to zrobić po naprawie tego przecieku. Tylko boję się, że jeśli to stary płyn był przyczyną uszkodzenia, to wolałbym się go pozbyć do ostatniej kropli (na ile to możliwe oczywiście). Bo jeżeli zrobiłbym to przed naprawą, to na bank coś nowego płynu się zmarnuje i wypłynie. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Zresztą jeżeli masz tylną nagrzewnicę, to i tak sporo płynu w niej zostanie - elektrozawór po wyłączeniu silnika zawsze jest zamknięty i płyn z niej nie spłynie - nie przejmuj się tym.
|
|
|
|
#13 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 22-02-2016
Model: Transit Mk7
Silnik: 2.2 tdci 85ps
Rocznik: 2008
|
Ok. W takim razie już nie będę gorączkował. W poniedziałek odstawiam autko na warsztat, a płyny wymienię jak wróci. Mam nadzieję, że poradzą sobie z tym przeciekiem tak, żeby mi portfel nie przeciekł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| transit , wyciek |
|
|