![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-05-2014
Model: Focus
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2012
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Wygląda na to, że zadowolenie maleje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie z softem AE też hamuje (a jest to prawdopodobnie najnowszy dostępny soft). Natomiast nie wyłączyłem trybu od razu - przejechałem trochę i odnoszę wrażenie, że efekt hamowania ustąpił - testy przeprowadzę pewnie przez weekend. @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] soft AE miałeś fabrycznie czy aktualizowany ? Układ hamuje też w trybie "sport" i wyłączonym ? Ostatnio edytowane przez kuuba89 ; 05-05-2016 o 11:40 |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
![]() Imię: Marcin
Model: kiedyś: Focus MKIII kombi
Silnik: TDCi 140 KM
Rocznik: 2011
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#13 |
|
FCP member
![]() Imię: Krzysiek
Model: kuga
Silnik: 2.0 TDCI 140>163
Rocznik: 2010
|
Panowie a powiedzcie proszę do czego służy ESP w aucie ?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przecież wchodząc w zakręt system ten ma za zadanie utrzymać samochód w torze jazdy tzn. zapobiegać uślizgom.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Jak przejechaliśmy się z kolegą @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] po rondzie na 2 biegu, że mało laptop mi z rąk nie wypadłGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to auto zaczęło przyhamowywać . Ja tu nie mam nic do tłumaczenia nie ja wymyśliłem system.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na waszym miejscu pojeździł bym jeszcze i poobserwował, wyłączyć zawsze można. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
![]() Imię: Marcin
Model: kiedyś: Focus MKIII kombi
Silnik: TDCi 140 KM
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez deusexe ; 05-05-2016 o 16:35 |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 07-03-2015
Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
|
Najlepiej to powtórzyć robiąc kółka z niewielką prędkością na dużym parkingu.
Po dłuższej jeździe nic się nie poprawi, sprawdziłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Szkoda tylko, że problemu nie rozwiązuje soft -EA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
No to już sami sobie odpowiedzieliście koledzy z jakiego powodu ja "na południu" tego nie robię, choć mógłbym... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam taką dewizę: "nie wszystko co można - koniecznie trzeba robić". Najmniejszego zamiaru nie mam mieć czyjegoś życia na sumieniu. Konsekwentnie odmawiam "grzebania" przy trybie ST.
|
|
|
|
#17 |
|
![]() Zarejestrowany: 23-05-2014
Model: Focus
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2012
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Każda próba włączenia (o ile taka była) kończyła się takim samym efektem? @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Przy włączaniu trybu ST aktualizowałeś również moduł ABS'u do najnowszej wersji ? Czy w samochodzie już był wgrany ten soft? Zaraz po włączeniu trybu efekt hamowania był bardzo odczuwalny (na niewielkich łukach). Przejechałem około 1k km (w zasadzie trasa, po autostradzie) - po tym dystansie efekt znacząco ustąpił, uznał bym, że jest warunkowo akceptowalny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jeszcze pojeżdżę z tym trochę. Na południu i ja służę pomocą przy takich akcjach. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
![]() Zarejestrowany: 26-03-2011
Model: Focus Mk3 Turnier
Silnik: 1.6 TDCi 115KM
|
A czy któryś z Kolegów posiada schemat elektryczny wersji ST? - ponieważ denerwował mnie schowek na karty, postanowiłem dołożyć sobie przycisk wyłączający ESP. W złączu przycisku są trzy piny i do jednego z nich w wiązce nie ma doprowadzonego przewodu. Podświetlenie przycisku działa, więc brakuje na 100% przewodu sygnałowego do wyłączenia ESP. W mk2 przewody leciały bezpośrednio do pompy ESP, pytanie czy w mk3 jest tak samo? Z tego co mi jest wiadome w mk2 do pompy trzeba było doprowadzić dwa przewody- skoro w mk3 jest do dołożenia tylko jeden to może nie biegnie on bezpośrednio do pompy tylko do BCM... Niestety przycisku tego nie znalazłem na żadnym schemacie normalnej wersji, więc proszę o pomoc, jeżeli ktoś takowym dysponuje albo ma wiedzę w temacie.
|
|
|
|
#19 |
|
![]() Zarejestrowany: 07-03-2015
Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
|
Trzeba połączyć ze sobą 4 pin przełącznika z 4 pinem pompy.
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zablokowany
Model: Ford Focus ST [MKII]
Silnik: mocny - jakieś 280KM
Rocznik: 2010