![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 15-09-2015
Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0 16v Benzyna/Gaz
Rocznik: 2003
|
Witam
Dzis otrzymalem uzywana sprawna pompe oryginalna i jest dalej tak samo (slabo przyspiesza) pedal gazu niezbyt twardy. Na nowych pompach jest tak , ze od razu po zalozeniu jak przekrece kluczyk to auto rwie pieknie do przodu. Zgasze auto przyjde np nazajutrz i juz mul samochód jest. Co kurna psuje te pompki jak przeciez nie pracuja!! Mozliwe , ze cos je rozprpgramowywuje czy co? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
|
Proszę o pomoc koledzy. Bo juz mam dosc tego auta. Na poniedzialek umówiłem się na kolejny pomiar cisnienia. Jesli naciśnie sie pedal gazu np powoli do polowy i od polowy do konca to jest w miare ok. Ale jesli od niskich nacisne maks to dlawi. Moze ten regulator cisnienia w ogole nie trzyma?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::average
![]() Imię: Rafał
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 HE Benzyna + LPG
Rocznik: 2012
|
taki dźwięk wydaje z siebie pompa po włączeniu zapłonu:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] u mnie był problem ze stykiem zasilania pompy, czasami w ogóle nie działała. Po naprawie styku (przylutowaniu pinów) pompa działa prawidłowo ale mam wrażenie jakby samochód gorzej przyspieszał na niższych obrotach. Najbardziej da się to odczuć jak silnik jest zimny, wtedy po wciśnięciu gazu, silnik przydusza się i nie przyspiesza. Tak jakby świece był do wymiany, a świece są dobre. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
Patrzylem na kazda kosteczke przy pompie i jest kazda idealna.
Swiece nowki NGK wymienione miesiac temu. Dzwiek po wlaczeniu zaplonu jest prawidlowy tylko cisnienie podpompowywuje za kazdym razem. A czy to normalne , ze pompa chodzi ciagle jak jade autem? Nie powinna sie wylaczac i tylko dobijac co jakis czas? Ostatnio edytowane przez Piotr194 ; 02-06-2016 o 20:42 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
Jak działa ten zawor regulujący na listwie wtryskowej? Co on daje jeśli jest zainstalowany na środku , a od niego nie ma zadnego odplywu paliwaa ani nic tylko podcisnienie. Wezyk zasilania paliwem wchodzi w listwe, a powrot? Jak to wszystko działa w tym aucie mógłby mi ktoś to przybliżyć będę bardzo wdzieczny.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
1464955061094568862552.jpg
Coś chyba nie tak z tą pompą. Przypalila się w miejscu tej dziurki czy jak? Owszem działa, ale nie juz tak dobrze jak na samym początku po zamontowaniu. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
FCP member
![]() Imię: Karol
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2012
|
Cytat:
A może w Twoim przypadku nawala zawór par paliwa? Przyznam, że nie wiem dokładnie gdzie przy zbiorniku jest on zamontowany, ale może w tym kierunku rozeznaj temat. A z filtrem paliwa coś robiłeś? Może on jest przytkany? Znajdziesz go pod podłogą przez tylnym prawym kołem. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
Filtr paliwa wymieniony na nowy. To chyba ewidentnie widac , ze jest cos nadpalone w tym miejscu prawda? A moze to fabrycznie tak bylo wykonczone no nie wiem.
Powiedzcie mi jescze jedna rzecz koledzy dzisiaj szedlem po nitce do klebka i na listwe wchodzi tylko zasilanie. Gdzie jest kurna powrot? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
|
I jak to według Was wygląda?
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
|
Witam
Założyłem już 3 pompe w moim aucie w przeciagu miesiąca. Na początku po założeniu jest super auto przyspiesza, sztywny pedal gazu ,nie dlawi. Po 400 km padla pierwsza , druga oslabla po 10 km i zgaszeniu silnika. Oslabla ale działała caly czas i działa. kupile. używana oryginalną i tutaj nie bylo po zalozeniu czuc od razu różnicy jak przy nowych no , ale auto troszke lepiej dzialalo. Czuje lecz , ze znowu slabniei dlawi czasem. Co jest!? Przecież to nie możliwe, że każda pompa pada ! Bump: Np przy pierwszym odpaleniu jak auto dlugo stoi to obroty tak faluja jakby zaraz mial zgasnac. Przy nastepnych odpaleniach juz tak nie ma Jedyne co pozostaje mi wymienic to listwa z regulatorem paliea i wtryskami oraz czujnik plynu chlodzacego , bo moze przez to takie cyrki sie dzieja i paliwo dawkuje jak chcę. Wiem jeszcze , że termostat jest do wymiany , bo w zime srednio z grzaniem w kabinie. Ale to raczej wina nie jest takiego zachowania mysle. Ostatnio edytowane przez Piotr194 ; 04-06-2016 o 16:44 |
|
|
|