Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-06-2017, 19:07   #11
gunter2079
ford::advanced

Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Projekt wyciszenie

Ile poszło maty? 1.5 maty 75x50 ¿

Wysłane z chińskiego fona

gunter2079 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-06-2017, 20:08   #12
victor7577
ford::beginner

Imię: Łukasz
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2010

Cytat:
Napisał kolopeter Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czy tez miałeś wrażenie ,ze najbardziej gwiżdże gdzieś z uszczelek prawe tylne drzwi ?
jesteś w stanie określić, co dało najlepszy efekt ?
mnie irytuje jazda na tylnym siedzeniu przy oknie, bo przy 130+ jest wrażenie jakby okno było niedomknięte. zasłaniałem szczeliny od wewnątrz chyba jakimś materiałem , ale nic to nie dało. oczywiście chodziło mi o to ,aby znaleźć źródło hałasu , a nie robic prowizorkę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiem jak gwiżdze z tyłu ale żona na to się nie skarży. Wydaje mi się że najlepszy efekt dało wyciszenie bagażnika choć już wcześniej po zrobieniu podszybia zauważyłem że inaczej dźwięki molestuja moje uszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niestety nie miałem wcześniej okazji jechać z familią po autostradzie stąd brak potwierdzenia efektu po każdej z prac. Ja bym spróbował na Twoim miejscu wyciszyć uszczelki. Mało kosztuje a zabieg prosty. No chyba że chcesz poczekać na moj efekt ale to dopiero po 25.06. Zdecydowanie buczenie ucichło po robocie bagaznika.

Bump:
Cytat:
Napisał gunter2079 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ile poszło maty? 1.5 maty 75x50 ¿

Dokładnie tak.
victor7577 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-06-2017, 09:12   #13
gunter2079

Mam i ja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Wyciszyłem to. Zastosowałem mate AB4 (sztywna ale daje rade) i Piankę K13s (montowanie jej dużo gorsze niż maty, ten klej jest dość mocny i wystarczy dotknąć i już trzyma). Dostęp masakryczny. Szczególnie na środku gdzie nie szło ręki włożyć. Dźwięk silnika inny - łagodniejszy to prawda. Co do szumów to powiem jak na autobana skoczę.

Wypadły mi przy montowaniu dwa jakby odpływy z klapką zaczepione na zatrzaski za silnikami od wycieraczek. Dodam że to one chyba były przyczyną upierdliwego dźwięku w okolicach 2 tys obrotów- były tak luźno zamontowane że przy jakimkolwiek drżeniu blachy nasilały drażniący dźwięk. Pytanie tylko czy jest to niezbędne bo włożyć to mogę tylko od spodu. Oczywiście te odpływy zostawiłem nie zalepione bo nie wiem czy to jest do wody czy do śmieci odpływ.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 123.jpg (88.4 KB, 316 wyświetleń)
Stary 19-06-2017, 21:56   #14
victor7577

Gratulacje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja zostawiłem odpływy i sa drożne. Woda przeca musi jakoś ściekać na dół.
Stary 11-07-2017, 21:07   #15
poised

Imię: Łuksz
Model: S-max Titanium
Silnik: 2,0 TDCI 179 KM (HEKO)
Rocznik: 2006

Co do uszczelek i wsuwanie w nie gumowego wężyka, coś pewnie robi różnicę, ale nadal mamy tylko dwie uszczelki.
Znalazłem do naszych bolidów ciekawy pomysł na zwiększenie ich ilości, czyli zwiększeniu ich skuteczności
Uszczelki co prawda na ali.. ale razem z instrukcją jaka i gdzie
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pewnie da się kupić jakieś w Polsce podobne, albo te same
Oraz filmik, nie jest to s-max ale też ma drzwi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stary 11-07-2017, 23:35   #16
Szczyglaty
ford::average

Imię: Robert
Model: SMAX

Cytat:
Napisał poised Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do uszczelek i wsuwanie w nie gumowego wężyka, coś pewnie robi różnicę, ale nadal mamy tylko dwie uszczelki.
Znalazłem do naszych bolidów ciekawy pomysł na zwiększenie ich ilości, czyli zwiększeniu ich skuteczności
Uszczelki co prawda na ali.. ale razem z instrukcją jaka i gdzie
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pewnie da się kupić jakieś w Polsce podobne, albo te same
Oraz filmik, nie jest to s-max ale też ma drzwi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W innym temacie kolega gunter pokazywał jak dodać uszczelki i jakie:
Ja jestem świeżo po zabiegu i jest ciszej aczkolwiek ciężej drzwi domknąć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na razie uszczelki się trzymają, były już 2 ulewy i upały.
Szczyglaty jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-07-2017, 06:40   #17
poised

Imię: Łuksz
Model: S-max Titanium
Silnik: 2,0 TDCI 179 KM (HEKO)

Czytałem ten watek, również ciekawy. Niemniej jednak w linku powyżej jest tego więcej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 12-07-2017, 08:42   #18
gunter2079

Tylko dalej nie mam pomyslu jak dodac uszczelke dolna drzwi jak mierzylem to potrzeba grubej ponad 4 cm uszczelki

Nie ma rozmiarow tych uszczelek w linku. Ta big d moze byc za mala. Wolalbym wklejac nad odplywami

Ostatnio edytowane przez gunter2079 ; 12-07-2017 o 08:46
Stary 07-08-2017, 09:50   #19
victor7577

Ja u siebie mam te uszczelki fabrycznie. Chyba są przyczepione do karoserii a nie do drzwi. A Ty nie masz tego?
Stary 07-08-2017, 18:55   #20
gunter2079

Nie mam. Możesz wstawić fote ?

Odpowiedz