![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Kolega ma chyba C-Maxa mk3, a nie mk2 Sprawdź sobie w katalogu C-Maxa (2015+ ) - nie ma tam w opcjach radia Sony Obawiam się, że serwis myślał o radiach do starszego modelu (ew. w Mondeo mk5 są "zwykłe radia oraz Sony) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w Mondeo mk5 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 07-06-2018 o 11:42 |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Cytat:
Otóż C-max mk2 po lifcie posiadał audio Sony z głośnikami Sony. Był nawet dostępny zestaw "premium" z subwooferem. To że teraz ich nie ma nie oznacza, że wcześniej nie było. Po prostu w 2017 roku usunięto je z katalogu i cennika. Kolego wystarczy jak wymienisz ACM'a (radio) na wersję Sony np. z DAB, czyli z końcówką -Xx. Chociaż ja mam fabryczne Sony z końcówką -Rx. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
1) OK - masz rację => powinienem napisać mk2 po liftingu Generalnie => wiadomo o jaką różnicę w radiach mi chodziło (które były inne w mk2 = do 2015) 2) Z ciekawości znalazłem folder z 2016 i tam też nic nie piszą o Sony [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] oraz 2015 [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Nie kwestionuję informacji kolegi - po prostu ja nie trafiłem na informacje o występowaniu Sony W innych modelach Forda, radio Sony było wyraźnie zaznaczane pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 07-06-2018 o 17:08 |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: wader
Model: Kuga mk2 lift; Focus mk3 lift
Silnik: 1,5 150KM; 1.5tdci 95KM
Rocznik: 2018, 2016
|
Cytat:
Navi oraz zestaw bluetooth będzie działał bez problemu? czy to bedzie ok?? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez lordwader ; 07-06-2018 o 21:05 |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#16 | |
|
|
Cytat:
Rozumiem, że może pozostac panel sterujący od wersji jaką posiadam obecnie czyli mk2lift...?? powiniem spodziewać się jeszcze jakichś przygód po stronie okablowania? czy wszystko pasuje i przekładam tylko moduł radia? i jeszcze dodatkowe pytanko o dodatkowe funkcje w sync2, znalazłem taki watek: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] czy w c-maxie mk2 lift mozna poprawić dźwiek przez zmiane tych ukrytych ustawień korektora? Ostatnio edytowane przez lordwader ; 07-06-2018 o 22:34 |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
przeczytaj uważnie te katalogi co podałeś linki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W obu na stronie 23 są 2 pozycje gdzie jest napisane 9 głośników Sony. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba kolega @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ma właśnie Sony u siebie. Na obu głośnikach wysokotonowych na podszybiu jest stosowny napis. Jako posiadacz C-maxa sprawdzałem cenniki i katalolgi na bieżąco Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Załączam wycinek cennika modelu 2017 z końcówki 2016 roku. Tylko C-max miał kolorowy LCD w zegarach w każdej wersji. @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ten co podlikowałeś jest przedliftowy, ale w tym temacie [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] masz opisany przykład, że działa w Focusie po FL, jest lepszy dźwięk i nawet jest DAB+. Ostatnio edytowane przez boncio ; 08-06-2018 o 11:53 |
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
wracam do wczesniej zadanych pytań na które nie padły odpowiedzi:
1. jak odróznić radio sony od visteona (mam na myśli ACM)? 2. jaka wersja radia dla c-maxa 2 po lifcie aby działał panel starujący, nawigacja i bluetooth (jaki jest wyróżnik tego radia?) (mam na myśli ACM) 3. - jakiś przykładowy link do aukcji?? (mam na myśli ACM) |
|
|
|
|
|
#19 |
|
|
A przeczytałeś to co napisałem i podlinkowałem? Przecież tam jest całe info, który to Sony.
Komplet informacji ma tylko Ford, a modeli jest kilkanaście. Focus i C-max to poza wyglądem identyczne auta. Skoro pasowało przedliftowe radio z C-maxa do poliftowego focusa, to do C-maxa powinno tym bardziej. Różnice miedzy ACM-ami do Foki i c-maxa są w sposobie mocowania, czyli pokrywie metalowej. |
|
|
|
|
|
#20 | ||
|
FCP member
![]() Imię: Jarek
Model: C-Max 2016 Titanium
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2016
|
U siebie mam coś co było w katalogu jako:
Cytat:
Cytat:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na samym radiu nigdzie tego nie ma i w sumie nie wiem czy ACM u mnie to Sony. |
||
|
|
|