![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: Ford Focus II
Silnik: 1.6 diesel
Rocznik: 2008
|
Lukaszoo samochód nie wkręca się nawet do trzech tysięcy a co dopiero 4500.... i czy ty mylisz że po tym logu powiesz mi co mam uszkdzone.Dziś podłączyłem komputer
P0335-obwód czujnika A pozycja wału korbowego-nieciągły P0299-turbosprężarka podciśnienia - nieciągły PP0490-wysoki obwód sterowania recyrkulacji spalin-nieciągły P1412-zawieszony zawór reculkulacji spalin -ciągły I co wy na to??? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 16-08-2017
Model: Focus C-Max
Silnik: 2.0 145KM Duratec-HE
Rocznik: 2004
|
Egr do sprawdzenia. Gdybyś wkleił tu logi dynamiczne to jest większa szansa na trafną diagnozę. To co podałeś to tylko lista błędów a nie logi.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() Imię: Wojciech
Model: Focus C-MAX
Silnik: Diesel 2.0 TDCI
|
Egr najprawdopodobniej no ale nie na pewno trzeba wyjąć i zobaczyć lub zaslepic i zobaczyć. Kable od zaworu podciśnienia również do sprawdzenia.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: Ford Focus II
Silnik: 1.6 diesel
Rocznik: 2008
|
Wyczysciłem egr i na razie jest ok Foczka hula jak złoto.
Czyszczenie polegało jedynie na nalaniu wd do środka i poruszaniu przekładnią, nie był zabrudzony mazliwe że się zatarł. Bump: Moja Foczka zachowuje się tak jakby jej z 10 km przybyło mam nadzieję ze to koniec moich problemów. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
![]() Zarejestrowany: 16-08-2017
Model: Focus C-Max
Silnik: 2.0 145KM Duratec-HE
|
Powinno być dobrze aż się znowu nie zabrudzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Od WD40 lepszy jest preparat do czyszczenia gaźników.
|
|
|
|