![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 18-03-2018
Model: Mondeo
Silnik: diesel 2.0
Rocznik: 2002
|
Dziwi mnie tylko taki zbieg okoliczności że stało się tak po wymianie klocków, wcześniej wszystko było ok. Przewody raczej nie napuchły z dnia na dzień, ale sprawdzę. Do tłoczków nie zaglądałem bo gumki są całe i nie przyszło mi to do głowy, miała być szybka wymiana. Dziwi mnie też inne zachowanie starej pompy gdzie pedał wpadał w podłogę(ktoś mi powiedział że puszcza między sekcjami) i inne tej którą kupiłem gdzie pedał jest twardy i ma bardzo krótki skok, a hamulce po jednym, dwóch hamowaniach nie odbijają i czuć że auto hamuje, a tarcze, wszystkie cztery gorące jak piecyk. A robiłem tylko przód
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 2.0TDCi
Rocznik: 2005
|
W swoim focusie wymieniałem też pompę hamulcową bo pedał delikatnie wpadał w podłogę. Kupiłem używkę - samą pompę. I też miałem problem z tym że sam zaczynał hamować. Kontrola ESP zaczyna świecić bo rośnie ciśnienie w układzie do takiego stopnia że czujnik ciśnienia wysypuje błąd. Kupiłem kompletne serwo z pompą (używane) Od tamtej pory nie mam problemu z hamulcami. Na tej pompie która sama hamowała były próby odpowietrzania ręczne i maszynowe. Nic nie pomagało. Wraz ze wzrostem temperatury na hamulcach hamował coraz mocniej sam.
U mnie wymiana ponowna pompy z serwem pomogła. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
Cytat:
jak zacisk jest do dupy to właśnie wciskając skorodowany tłoczek wbiłeś gwóźdź do trumny. wszystko rozbierz i jeśli będzie trzeba wymień tłoczki i całą gumę zacisku |
|
|
|
|