![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#11 |
ford::amateur
![]() Imię: Sylwester
Model: fiesta
Silnik: 1000
Rocznik: 2016
|
![]()
Czy taka wiązka będzie dobra
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Znalazłem jeszcze taką [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
![]()
Trzeba rozgraniczyc dwa rozwiązania.
Bt/vc i sync. Bt/vc mozesz zamontować w 30min na wiązce leniucha od komorowskich. Pytanie jest czy poliftowe radio obsluzy przedliftowy BT. Ja tego nie testowalem. Sync tak jak koledzy piszą potrzebna jest dodatkowa kostka do radia i do modulu sync. Fabrycznie dochodzi tez modul GPSM i mikrofon. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]()
Widzę, że zamiana radia jest bardziej skomplikowana niż myślałem.
Licząc koszty zakupu radia z panelem, mikrofonu, osłony na mikrofon, modułów i wiązek nie będzie to tanie i nie ma pewności czy będzie działało. Znalazłem coś takiego, może to zamontować [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Co o tym sądzicie, może ktoś montował coś podobnego. Ostatnio edytowane przez arturek ; 05-11-2018 o 12:30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
![]()
Witam
A czytałeś, że sprzedawca wysyła z Niemiec => obawiałbym się reklamacji czy jakichkolwiek problemów Przekonałem się, że sprzedawcy tych chińskich wynalazków nie mają swojego serwisu i jest problem w razie usterki Już chyba wolałbym kupić na Alliexpres bo taniej z aukcji REGULAMIN Dokonując zakupu akceptujesz Regulamin Allegro oraz regulamin sprzedawcy, umieszczony w oknie "Informacje od Sprzedającego" [...] Wystawiamy faktury elektronicznie Nie wystawiamy FV 23% Brak możliwości wysyłki za pobraniem oraz odbioru osobistego Wszystkie towary są objęte 12 miesięczną gwarancją realizowaną w Polsce. Dostawa i płatność Lokalizacja: Niemcy, Polska wysyłka do Polski pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 05-11-2018 o 12:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
|
![]()
Za te 1700zł zapewne udało by sie dołożyć sony z nawigacją i sync. Minusem jest ori nawi która nie ma informacji drogowych. Plusem sterowanie mową. Trzeba sie zastanowić. Samo dołożenie radia sony bez BT to koszt ok 700-800zł
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
ford::advanced
![]() Imię: jarek
Model: MKI MKII MKIIIMKIV
Silnik: 2,0 1,8 2,0 1,6
Rocznik: -92, -98, -02, -14
|
![]()
Zapewne sprzedający kupuje z aliexpres ze swoim zarobkiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
i dla tego wysyłka jest z niemiec |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
|
![]() Cytat:
Znalazłem taki zestaw [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] co trzeba do niego dokupić moduł BT AM5T-14D212-CB, mikrofon, oslona na mikrofon, wiazka do podłączenia małej kostki do dodatkowych elementow, czy coś jeszcze? Znalazłem jeszcze takli zestaw radio nie koniecznie musi byc sony , zależy mi na BT [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] tutaj są jakie przewody. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
![]()
BT/vc novero Ford montowal zanim wprowadzili sync. W focusie jeszcze w 2012r to wsadzali. Montaz jest praktycznie bezinwazyjny bo nie musisz podpinac sie pod can. Nie testowałem tego ale wiele osób twierdzi że działa.
Do sync potrzebujesz dorobic wspomniane kostki i instalacje, podlaczyc sie pod can, dorzucić modul GPSM, no i jesli ma byc nawi jeszcze antena gpsm, z wiazek ktore są przy radiu trzeba wyplatać rzeczy ktore są potrzebne i dolutować do wiązki w aucie. Bt novero można dolozyc w 60min a jesli bedziesz chcial sprzedać auto wyciągasz to w 30 min i nie ma śladu po modyfikacji. Z sync niestety tak sie nie da. Jestem na etapie dokladania sync 1.1 do focusa mk3 😉 Dla zwyklego kierowcy róznica jest praktycznie nie zauważalna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
|
![]()
W jaki sposób dolozyć BT/vc novero i jak to działa, co jest potrzebne ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
|
![]()
Mozna przerabiać ori wiązke lub można kupic gotową na allegro za cos ok 350zl jest p&p. Potrzebujesz do tego modul, mikrofon i ewentualnie przycisk na kierownicy ale nie jest wymagany do dzialania BT.
|
![]() |
![]() |