![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-01-2012
Model: Turek
Silnik: 2.0 TDI
Rocznik: 2017
|
Cytat:
A przynajmniej ja innej metody nie znam |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 14-04-2014
Model: Mondeo
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2011
|
Pomiary kompresji cylindrow maja zrobic jutro. Wtedy okresla ktory korbowod jest krzywy. Objaw ten wystepowal juz przed wymiana rozrzadu, wymuenialem w lutym tego roku. A moze byc inna przyczyna niz krzywy korbowod?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
Kompresja jest ok. Więc krzywy korbowód został wykluczony. Jeszcze raz kodują mi wtryski, wpadli na jakiś nowy pomysł, jutro będę znał werdykt i dam znać czy szarpanie ustało.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Imię: Rafał
Silnik: 2.0 TDCI
|
A co dokładnie z tym padniętym wtryskiem?? czemu padł??
Może pompa już sypie jakimś opiłkiem i wtryski się zawieszają?? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
![]() Imię: Marek
Model: ford mondeo MK5
Silnik: 2,0 TDCI 150 KM
Rocznik: 2016
|
Jak już pisałem mam identyczne objawy ( obejrzałem filmik autora postu ), jutro mechanicy zabierają się za mojego mondeusza wiec i ja jutro będę mógł się wypowiedzieć. Na starcie mi powiedzieli, że silniki 1,6 mają dwie stałe usterki albo wtryski albo wypala się 4 tłok, obydwie usterki dają właśnie taki objaw. Ale wszystko jutro się mam nadzieję rozwiąże a przynajmniej nakieruje na problem. Jak już coś będę wiedział dam znać.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
Sprawdzili mi kompresję:
Cylinder 1 - 24 Cylinder 2 - 26 Cylinder 3 - 24,5 Cylinder 4 - 25 Co o tym sądzicie? Jestem po wyjęciu i sprawdzeniu wszttkich wtrysków oraz po ponownym ich zakodowaniu. Szarpie jakby mniej, krócej ale szarpie dalej. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
![]() Imię: Marek
Model: ford mondeo MK5
Silnik: 2,0 TDCI 150 KM
Rocznik: 2016
|
No i jestem po diagnostyce komputerowej. Brak jakichkolwiek błędów czy to na zimnym czy na ciepłym silniku. Parametry wtrysków ok, dpf i egr też ok. Auto na zimnym odpaliło dziś równiutko po chwili zaczęło szarpać przez ok 30-40 sek i potem spokój idealnie równa praca.
mechanik powiedział że muszę postawić auto na dwa dni do niego i będzie robił diagnostykę na zimnym silniku przez dwa dni. Co będzie? zobaczymy narazie auto bryka jak talala a mechanik nie wie co to może być. |
|
|
|