![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Imię: Roman
Model: Mondeo MK3
Silnik: TDCI
Rocznik: 2005
|
Dodam jeszcze, że jak go zapalę i pracuje na wolnych obrotach to chodzi jak ciągnik SAM - tak pyk, pyk, pyk.
Miałem wcześniej takie samo auto z takim samym silnikiem i tamten na wolnych obrotach miał obroty ok 1500 i "szybciej" silnik pracował. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Zbyszek
Model: MK3
Silnik: tdci
Rocznik: 2006
|
Jak wtryski masz przez mechanika regenerowane, to może do niego udaj się ? Po zaslepieniu EGR poprawa ?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
Wtryski były regenerowane przez serwis Bosch i mam na nie 24 miesiące gwarancji. Dziś zaślepiam EGR i będę obserwował.
Generalnie on ma problem ze startem i wtedy lubi się przydusić i zadymi potwornie. Czasami wciskam pedał gazu a tu żadnej reakcji, a po chwili jedzie. Dodać muszę, że jak wystartuje to jedzie ładniutko i przyspiesza pięknie. A może to być czujnik położenia wałka rozrządu? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-10-2007
Model: VW Passat
Silnik: 2.0 170KM
Rocznik: 2008
|
wróżysz z fusów... pod komputer i porządna diagnoza a dopiero później cokolwiek rób/wymieniaj.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
Może i tak, ale jak podpinam komputer, to nie wyskakuje mi żaden błąd. Używam STN1170.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-10-2007
Model: VW Passat
Silnik: 2.0 170KM
Rocznik: 2008
|
to daj to komuś kto wie jak czytać dane diagnozy z PID i wyciągnie wnioski.
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 12-07-2009
Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 EcoBubble
Rocznik: 2019
|
Cytat:
kolejna kwestia, jakie masz sterowanie turbo? elektroniczne cy podcisnieniowe? moze tutaj cos nie gra i dlatego auto kopci i nie ma sily jechac |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
A więc tak:
EGR zatkany i auto przestało tak straszliwie dymić. Co prawda zdarza mu się zadymić jak mu dam mocno gazu przy starcie, ale nie jest już tak, że jadący za mną klną na mnie bo im dymi po oczach. Niestety przyduszanie się pozostało, ale nie jest to aż tak uciążliwe, żeby sobie włosy z głowy rwać - choć strawa jest zastanawiająca. Owszem do kolektora zaglądnę może w najbliższym czasie. Turbo jest sterowane elektronicznie. Z wielką chęcią skorzystał bym z usług kogoś w okolicach Rzeszowa, kto by mi odczytał i zdiagnozował błędy PID. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Model: mondeo
Silnik: 2.0 tdci ghia
Rocznik: 2004
|
lublin zapraszam na diagnoze
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
|
Mam takie oto pytania:
Wtryski były regenerowane 9.02.2019 i jest na to 24 miesiące gwarancji. Jak wygląda sprawa reklamacji takiej usługi, czy jest to w ogóle możliwe, czy udaje się takie wtryski reklamować, żeby zakład ponownie je sprawdził i poprawił? Czy lepiej jest dać do innego zakładu, by je tylko zdiagnozowali? Mam z poprzedniego auta 4 wtryski, które dobrze pracowały ale są to EJDR00502Z. Czy można je podmienić zamiast EJDR00504Z i sprawdzić jak silnik będzie pracował? |
|
|
|