![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
Imię: Marcin
Model: Focus mk4
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2018
|
Podłącz tam jakaś inna żarówkę, nawet zdrutuj coś i zobacz czy świeci.
Sprawdź dobrze bo może masę masz kiepską w samej lampie. Weź miernik i przyłóż do masy w lampie i drugi do plusa na aku. Następnie włącz lampy i plus w lampie i masa na samochodzie. Jeśli Cię to zabija to oddaj do elektryka. Ostatnio edytowane przez Flisator ; 27-11-2024 o 13:54 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Poczytajcie sobie tematyna forum zamiast pitolic od czapy
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009
|
Cytat:
Problem programowania albo rozwiążesz we własnym zakresie, albo piszesz na priv do, któregoś z kolegów z forum, biegłego w tych tematach, umawiacie się i mała lub większa wycieczka. Być może będą mieli pod ręką właściwy BCM, więc odpadnie problem szukania. |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Cytat:
Post z 2019r. potwierdza moj wpis. Co do weryfikacji, "wynająć" przez All.Smart jakikolwiek pasujacy BCM, swiatla włączą sie nawet z niezgodnym immo. |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009
|
Antej masz na myśli poniższy fragment postu #4
Cytat:
W poprzednim poście z rozpędu użyłem słowa błąd, a w zasadzie chodziło mi o komunikat. krzysztof83 w swoim poście #4 także wypowiedział się podobnie nieprecyzyjnie. Jednocześnie sugerowałem się wpisami w całym temacie, który podlinkował konieczko5. W zasadzie ten link to jeden post, a postów w temacie jest więcej. Jeśli Forscan nic nie zobaczy to nie ma co kasować, pomierzyłbym co nieco i Twój plan wcieliłbym w życie. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Patryk
Model: Ford Focus
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016
|
Hello , kilka dni temu światło mijania w lewej lampie zaczęło dawać dziwne rozbłyski, później mrugać aż przestało całkowicie świecić. Postanowiłem wymienić oba żarniki żeby zachować ten sam odcień światła , niestety ku mojemu zdziwieniu lewe światło i tak nie świeci. LED, doświetlanie , kierunek działają mijania i drogowego brak, po spr wtyczki miernikiem okazuje się że nie ma napięcia podawanego na żarnik... Zastanawiam się czy "mruganie” nie spaliło bezpiecznika , niestety w schemacie nie mogę odszukac odpowiedzialnego za światła mijania. Forscan nie pokazuje żadnych błędów , komputer pokładowy też nie.Czy ktoś miał podobny problem?
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
![]() Zarejestrowany: 01-07-2023
Model: Focus MK3 FL
Silnik: 1.5EB
Rocznik: 2015
|
Rozumiem ze ksenony? Moze to przetwornica padla - zamien przetwornice na lampach i sprawdz (metalowa puszka przykrecona do lampy od spodu). Bezpieczniki do sprawdzenia (te pod maską) F23, F39, F43
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
![]() Imię: Patryk
Model: Ford Focus
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016
|
Tak, dokładnie lampa to skrętny bixenon . Wrócę z pracy to spróbuję podpiąć stara lampę która musiałem wymienić i będę wiedział czy problem jest w reflektorze np przetwornica czy gdzieś głębiej.
- Problem rozwiązany, przetwornica do wymiany Ostatnio edytowane przez Patryk275 ; 04-06-2025 o 20:47 |
|
|
|