Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 04-02-2025, 15:12   #11
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Immobilizer

Cytat:
Napisał Dean08 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...sugestia jest, że miało miejsce rozprogramowanie się automatycznego działania pilota do immobilisera co oznacza niestety poszukiwanie oryginalnego kodu ..
Nic takiego fabrycznego dla Forda "nie istnieje w przyrodzie" - więc należy wrócić do "tych kumatych z FB" (najwyraźniej "trochę inaczej kumatych"...) i tam pozostać.
Można było alternatywnie od razu zrobić zdjęcie "tego czegoś małego plastikowego z kieszeni" (dodać który to guzik wymaga naciśnięcia...) i uniknąć "takiego pewnego ośmieszania się"...

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 04-02-2025 o 15:39
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-07-2025, 17:49   #12
paweldm
ford::beginner

Imię: Paweł
Model: S-max
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Pilot do immobilizera - możliwa awaria (nie działa w trybie automatycznym)

Proszę o pomoc.
Wymieniłem baterię w pilocie i auto nie uruchamia się zbliżeniowo. Otwiera i zamyka drzwi tylko z guzika. Auto odpaliłem po włożeniu pilota do schowka, ale przy uruchamianiu dalej muszę go tam przykładać. Co robić. Jak go ponownie zaprogramować. prawdopodobnie jest to kluczyk główny.
paweldm jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-07-2025, 19:31   #13
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Pilot do immobilizera - możliwa awaria (nie działa w trybie automatycznym)

Cytat:
Napisał paweldm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Co robić....
POPRAWNIE wymienić baterię na taką DOBREJ JAKOŚCI.
Okazuje sie to ten poziom "wyzwania" dla forumowiczów i na FB, że takie pytania jak wyżej co najmniej raz w tygodniu sie pojawiają...
Zawsze "pomaga" to co w pierwszym zdaniu.
Stary 11-07-2025, 07:29   #14
kln1920
ford::expert

Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023

Część użytkowników nawet nie rozróżnia, że jest różnica, którą stroną CR2032 włożysz.
kln1920 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-07-2025, 06:13   #15
tombalt
ford::professional

Imię: Tomasz
Model: S-MAX ST / Focus Active, wnętrze Vignale
Silnik: 2.0 TwinTurbo/1.5 EB
Rocznik: 2020/2020
Domyślnie Odp: Immobilizer

Cytat:
Napisał Dean08 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Obecnie baterię (CR 2032) wymieniłem ze trzy razy
Nie wiem jaki kolega ma kluczyk, ale ja w przedlifcie miałem wersję z dwoma bateriami, druga jest schowana pod spodem...
Co z drugim kluczykiem? Też trzeba "wyciskać"? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez tombalt ; 17-07-2025 o 06:21
tombalt jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania