Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-01-2008, 20:31   #11
electro_milk
ford::beginner

Domyślnie Re: Spryskiwacz do szyb w MK1

jak wlaczam spryskiwcza tylnej szybki to mi woda podsufitka cieknie do srodka :|

pekl badz wypadl wezyk z tego "dziubka" czy cos powazniejszego?? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stary 27-01-2008, 13:11   #12
mondus
ford::amateur

Witam!

Też mam podobny problem w mk1. Spryskiwacz na tylną szybę działa normalnie, a jak daję na przód to zrywa mi przewody ze zbiorniczka. Wymieniłem końcówki i dalej to samo, domyślam się że przewody są zapchane ale dziwi mnie w jaki sposób mogły się zapchać :fcp15 jeśli to przewody to może ktoś się orientuje gdzie można je kupić?

pozdrawiam!
mondus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-01-2008, 19:47   #13
sharko
ford::beginner

...juz sobie go znalazlem... ...teraz padly mi hamulce z tylu... ...i koncowki drazkow do wymiany, co tydzien cos wymieniam :/ ...z dnia na dzien coraz bardziej nie lubie tego samochodu, to chyba bedzie moj pierwszy i ostatni ford a szkoda bo zapowiadalo sie tak fajnie...
sharko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-01-2008, 13:04   #14
adi
ford::professional

Model: Mondeo mk4 Titanium X Combi,
Silnik: 2,0 tdci 143ps
Rocznik: 2010

ja tez sie podłącze do tematu>
mnie sika na szyby z przodu i tyłu ale..słabo z przodu -czy silniczek mógł sie "podpalic"i przez to stracił mocy troche?czy on albo dizała albo nie-nie ma opcji zeby "osłabł" ale hulał? na tył to leje jak lał,tylko z tym przodem problem mam.czysciłem szpilka te dysze ale nic lepiej nie jest...
Stary 30-01-2008, 13:37   #15
dempsej
ford::professional

Model: Ford Mondeo MKI
Silnik: 1.6 16V
Rocznik: 1995

ja tu stawiam na problem podłączenia przewodów do silniczka przy zbiorniku płynu miałem też to samo przod ledwo sikał tył lał po innych samochodach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przewody są osobno jeden na tył i osobno jeden na przód. Miałem tak że przewód tylny był założony idealnie a przewód przedni ledwo sie trzymał i płynem psikało w koło po zderzaku od środka a że osłona pod silnikiem to i wycieku nie było widać. Dostrzegłem to dopiero jak wlałem 5 litrów płynu i wszystko wyleciało pod auto.
Stary 25-11-2010, 16:54   #16
Boo
ford::amateur

Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0i
Rocznik: 1993

Przepraszam, że odkopuję stary temat ale nie chciałem zakładać nowego. Chcę się upewnić, że mam walniętą pompkę spryskiwaczy. Otóż nagle przestały spryskiwacze działać. Płyn mam zimowy więc nie ma mowy o zamarznięciu, sprawdzałem właśnie bezpiecznik R20 i jest ok. Gdy załącze pryskarki to pompki nie słychać. Także raczej na 100% to jej wina.
A jeszcze pytanie jak się do niej dostać? Chyba od spodu najlepiej, co?
Pozdrawiam
Boo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-11-2010, 19:31   #17
Marek
ford::expert

Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995
Domyślnie Odp: Spryskiwacz do szyb w MK1

z tego co sam piszesz to pompka dokonała żywota.połóż się pod auto i sprawdź czy czasami gdzieś kabelek się nie urwał od pompki.dostęp od spodu,pompka jest wciskana w zbiorniczek nic nie trzeba rozkręcać.odpinasz wtyczkę,przewody i wyciągasz pompkę.
Stary 15-02-2011, 08:09   #18
weni
ford::average

Model: Focus C-Max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Spryskiwacz do szyb w MK1

odgrzebuje kotleta. Kupiłem C-maxa 2.0 TDCi i świeciło się że jest mało płynu, dziś wlałem do pełna i dalej się świeci choć zbiornik pełny. Na szybę nie leci, pompkę raz słychać raz nie.
weni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-02-2011, 23:26   #19
juras25
ford::average

Imię: Jurek
Model: MONDEO MK3
Silnik: TDCI 2,0 115 KM
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Re: Spryskiwacz do szyb w MK1

Cytat:
Przepraszam, że odkopuję stary temat ale nie chciałem zakładać nowego. Chcę się upewnić, że mam walniętą pompkę spryskiwaczy. Otóż nagle przestały spryskiwacze działać. Płyn mam zimowy więc nie ma mowy o zamarznięciu, sprawdzałem właśnie bezpiecznik R20 i jest ok. Gdy załącze pryskarki to pompki nie słychać. Także raczej na 100% to jej wina.
A jeszcze pytanie jak się do niej dostać? Chyba od spodu najlepiej, co?
Pozdrawiam
Częstą przyczyną jest wadliwe działanie samego przycisku sprysków. sprawdź to zanim zaczniesz wymieniać pompkę.
juras25 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania