Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Transit
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 08-04-2009, 12:51   #11
hki
ford::beginner

Model: Transit
Silnik: 2.5d
Rocznik: 1995
Domyślnie Odp: Cos stuka w silniku i trzesie calym autem. Jestem za granica

mozna zdjac mise.. odkrecic korbowod, wyjac tlok zdjac popychacze z tego garnka, i pojechac na 3 ;p tylko pompa bedzie alal rope w olej.. a tak powaznie moze taki patent by wyszedl ;]

hki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-04-2009, 17:10   #12
maciekd
ford::advanced

Model: Transit Mk5 FT100, Transit Mk6 Euroline
Silnik: 2.5 Di 76KM, 2.0 tdci 125KM
Rocznik: 1996, 2004

Cytat:
mozna zdjac mise.. odkrecic korbowod, wyjac tlok zdjac popychacze z tego garnka, i pojechac na 3 ;p tylko pompa bedzie alal rope w olej.. a tak powaznie moze taki patent by wyszedl ;]
Wyszedł, bo przejechałem kiedyś bez tłoka (rozpadł się w drobiazgi) 200 km. Było to 250 tysięcy km temu i silnik ma się bardzo dobrze.
Zdradzisz po cholerę odpowiadasz nieco bez sensu w temacie.... zakończonym 8 miesięcy temu ?
maciekd jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-04-2009, 21:33   #13
Adasko_Transit

Model: Boxer
Silnik: 2.8 HDI
Rocznik: 2003

Haha Maciek w deche post Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. kolega chyba myśli, że nasz milusiński dalej na poboczu stoi z mrygającymi awaryjkami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Ale jakby nie było pomysł przydać się może na przyszłość.. zapiszę sobie i powieszę zalaminowane na lusterku wstecznym coby wiedzieć jak działać w razie "W" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 11-04-2009, 11:27   #14
hki

nie patrzylem kiedy byl postawiony post i szczerze mowiac nie bardzo mnie to obchodzilo. trafilem na to szukacjac czegos.. forum to nie poligon SB i w tym momencie zadam Ci pytanie: po co pokazujesz publicznie ta nasza polska zgryzliwosc?
Stary 11-04-2009, 12:05   #15
Adasko_Transit

Model: Boxer
Silnik: 2.8 HDI

hki to nie zgryzliwość, widać że na forum Transitów jesteś nowy. Tutaj podchodzimy do wszystkiego po koleżeńsku, gdybyś przejrzał posty Maćka wiedziałbyś, że jest on niesamowicie pomocny i koleżeński i pewnie ostatnią rzeczą jaką by zrobił to kogoś obrazić, uwierz mi nie znam go tutaj od wczoraj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 11-04-2009, 12:18   #16
hki

nie no ok ;] generalnie podbilem ten topik tylko po to zeby poznac opinie co do takiego rozwiazania.. bo wybieram sie moim busiorem do afryki i wszystko sie moze zdarzyc.. jak wiadomo z naprawami w warsztatach w europie jest roznie (koszt). wszystko jest juz mniejwiecej w samochodzie ogarniete ale staram sie myslec o kazdej mozliwej usterce.
Stary 11-04-2009, 13:26   #17
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Silnik: 2,0 TDCI

Hki, więcej dystansu do siebie, wyskoczyłeś z tym postem jak: :537: .
Mnóstwo ludzi pisze dziwne posty, zawsze warto się zainteresować, bo może można pomóc.
W każdym razie nie życzę ci, aby w tej Afryce po ośmiu miesiącach ktoś ci odpowiedział na twoją prośbę o pomoc. Wręcz życzę , aby twój tranzolek śmigał po pustyni jak rakieta :604: .

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 11-04-2009 o 13:31
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-04-2009, 16:18   #18
hki

wiesz.. przeczytaj moj post.. nie napisalem 'zdejmi mise, wytargaj tlok' napisalem 'mozna.. itd' co znaczy ze powinno sie to stwierdzenie traktowac jako solucje w analogicznej sytuacji. moze ktos kiedys wpisze w wyszukiwarke 'transit stuki w silniku' i przeczyta ze ktos kiedys jezdzil na trzech garnkach. nie autor ostatni zajezdzi panewke na koncu swiata i lepszy jeden topik (moze i stary) z rozwiazaniem niz 20 z poradami 'sciagnij silnik z polski'. A co do dystansu.. niesadze by moznabylo to ocenic po 2 wypowiedziach na forum..

to, ze maciekd napisal ze przejechal kiedys na 3 tlokach 200km moze zaoszczedzic niejednemu sporo kasy.. bo moze google sobie zindeksuje taki topik, ktos kiedys wpisze 'jazda na trzech tlokach' i mu wyskoczy ze sie da.

temat powrotu do topika po 8 miesiacach uwazam za zamkniety.
Odpowiedz

Zasady postowania