![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 18-02-2007
Model: Mondeo Mk.II
Silnik: 2.0
Rocznik: 2000
|
założyłem instalacje KME z wtryskami Valtek za 2,1tys. Czas pokaże jak się będzie spisywać
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
|
In stalacja spisuje się jak narazie ok. Nie zauważyłem różnicy w mocy w porównaniu z benzyną. Denerwuje mnie natomiast, gdy przy kilkustopniowym mrozie bardzo długo się przełącza na gaz(czasami po 10 km). Dawno już leci ciepłe powietrze z dmuchawy i na gaz przełączyć się nie chcę.
Jak wygląda to w przypadku waszych instalacji gazowych? |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 06-11-2009
Model: C-max
Silnik: 1.8 120KM by LPG BRC SQ24
Rocznik: 2004
|
Cytat:
może trzeba obniżyć druga sprawa to miejsce monrtażu czujnika temp, być może zimne powietrze opływa czujnik, dodatkowo go wychładzając może pomóc zaizolowanie, albo chociaż osłonięcie u mnie zimno z kratek, a na gaz się przełącza - mam ustawione 30'C trwa to max 1-2km, lub ok 5min (mrozy do -10'C)
|
|
|
|
#14 |
|
Zablokowany
Model: Ford fiesta + Elpigaz Leonardo XL
Silnik: 1.3i
Rocznik: 1995
|
Czujnik przełączenia z benzyny na gaz powinien być ulokowany w reduktorze zamiast jednej śruby na obudowie.
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
![]() Imię: Jarek
Model: mondeo mkII kombi
Silnik: 2,0l benzyna / lpg
Rocznik: 1997
|
Cytat:
Grunt to wymiana filtrów fazy lotnej i ciekłej co 10-15 tyś. km. Jeśli o to będziesz dbał to instalka będzie się super sprawować. A temperaturę przełączania można ustawić na 30 stopni myślę że to takie min. jedz tam gdzie Ci zakładali i bez problemu ci zmniejsza. U mnie przełancza się dopiero przy 35 stopniach. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
dzięki wielkie za wyczerpującą odpowiedz.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 05-05-2008
Model: Ford Mondeo mk2
Rocznik: 1997
|
Dzisiaj byłem u innego gazownika (ponoć bardzo dobrego) i zaproponował mi tak:
LANDIRENZO- wszystkie podzespoły Sterownik OMEGAS reduktor IG I - do 140KM listwa wtryskiwaczy LandiRenzo tzw. średnie- do 180KM dodatkowy filtr LPG fazy lotnej Cena tej instalacji 2900zł Jakieś opinie/rady na temat ww. instalacji? Smile |
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
Samochód zaczął przerywać i chodzić nierówno. Szczególnie jest to odczuwalne na biegu jałowym. Swiece i przewody założyłem nowe (syntech i świece NGK) i sytuacja wygląda tak samo. Na benzynce problem nie występuje. Podejrzewam wtryskiwacze gazu bo filterki zmieniłem kilkaset km temu.
Po jakim czasie musieliście czyścić/wymienić wtryskiwacze? Dodam, że przejechałem dopiero 25tys. na tej instalacji. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Janek
Model: mondeo mk2
Silnik: 1,8
Rocznik: 1999
|
Witam.
Chciałbym założyć instalację gazową w moim mondeo i zastanawiam się czy to dobry pomysł. Jest to Mondeo mk2 1.8 i 16V z 1999r. Ma więc 17 lat ale tylko 110 tys przebiegu. Jednak słyszałem opinie, że instalacja gazu w tak "starym" samochodzie bardzo szybko zniszczy silnik. Na razie silnik śmiga bez zarzutu. Czy wiecie coś na ten temat? Czy to dobry pomysł? Jakieś sugestie? Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005