![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 18-02-2007
Model: Mondeo Mk.II
Silnik: 2.0
Rocznik: 2000
|
![]()
Witam. Chciałem poruszyć jeszcze raz problem instalacji gdyż w dostępnych wątkach nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.
Bedę zakładał wtrysk 4 gen. Czy instalacja na polskich podzespołach czy włoskich? Jakie marki są renomowane? Dodatkowy dozownik oleju? Jak dzwoniłem i pytałem o ceny to polecali mi to za dodatkowe 200zł i ma to zapobiec wypalaniu gniazd zaworowych? Ma ktoś może takie rozwiązanie? Jaki olej trzeba dolewac? Co ile? Ile taki olej kosztuje? Jeśli powielam wątek to przepraszam ale nie znalazłem odpowiedzi na wszystkie pytania. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 20-08-2008
Model: Mk3
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2002
|
![]()
Ja mam kolego stag 300 i silnik dobrze sie srawuje i zadnego dozownika nie mam zeby gniazd nie powypalal gaz musi byc dobrze wyregulowany bo inaczej gaz powypala ci gniazda ale nie ukrywam ze najlepsza jest instalacja BRC no i servis w calej polsce przez 2 lata
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
ford::expert
![]() Imię: Jacek
Model: Mondeo Mk IV
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2010
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Jeszcze ma 1 pytanko. czy instalację z wsryskiem gazu przełącza się sama po osiągnięciu przez silnik odpowiedniej temperatuty czy można ją przełączyć samemu? Pytam bo ja dojezdzam do pracy 3 km i zimą jeśli instalacja sama się przełącza na gaz to i tak będę jezdził na benzynie wiec taka inwestycja nie ma sensu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 15-01-2005
Model: Mondeo Mk4 i Mk5 oczywiście kombi
Silnik: DW10C 140KM i EcoBlue 190KM
Rocznik: 2012.05 i 2021.07
|
![]()
sekwencji zasadniczo nie da się przełączyć szybciej samemu niż po osiągnięciu zadanej temperatury. Jednym słowem zimą na krótkich odcinkach to jest kicha Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .
Przenoszę do działu LPG, bo od tego on jest!
![]() |
#6 |
Zablokowany
Model: Ford fiesta + Elpigaz Leonardo XL
Silnik: 1.3i
Rocznik: 1995
|
![]()
Chyba, że zadana temperatura, to np 10-12 stopni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Imię: rysiek
Model: fiat panda
Silnik: 1.3
Rocznik: 2011
|
![]() Cytat:
mozesz odpalac od razu na gazie stosujac tryb awaryjny ale to jest meczace |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Zarejestrowany: 14-04-2009
Model: Focus
Silnik: 1,8 16v
Rocznik: 99r.
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 08-05-2009
Model: rs2000, mondeo 2.5 V6
Silnik: różne
Rocznik: 92 i 96
|
![]()
rafal c007 z czystym sercem mogę polecić Ci instalacje BRC SQ24 MY07 lub P&D. W każdym moim samochodzie który miałem była ta instalacja(no chyba że 6 cyl to mam SQ 56). Wiem że cena montażu w porównaniu do polskich instalacji jest dość wysoka ale nie wszyscy wiedzą o pewnych rzeczach. Jako że jestem dociekliwy i jak już coś robię to dokładnie najpierw dowiedzialem się kilku istotnych rzeczy o każdej instalacji.
Dlaczego BRC: 1. 2 lata gwarancji bez limitu kilometrów 2. ogólnopolski system gwarancji asistance(w książeczce gwarancyjnej masz listę warsztatów) 3. nie ma problemów z reklamacjami i dostajesz element nowy a nie regenerowany jak sie czasem zdarza.4. żywotność podzespołów jest kilka razy dłuższa niż polskich komponentów 4. często gwarancja na podzespoły w polskich instalacjach wynosi tyle co żywotność danego komponentu czyli po upływie gwarancji czeka Cię płatna wymiana. Np dla listwy Valtek u mnie w regionie gwarancja jest na 15 tyś km czyli jak sporo jeździsz to rok czasu 5. poza tym BRC jest na rynku od wielu wielu lat. Nie ma kłopotu z dostępnośćiż części bo są na bieżąco produkowane więc i za 5 lat dostaniesz element który może Ci się popsuć a nie tak jak np u mnie w regionie królował Vector. Był rok na rynku i koniec i co wtedy??? 6. instalacje BRC są montowane do fabrycznie nowych samochodów (Fiat, Kia, Chewrolet, VW, Opel, Skoda, Hyundai i jeszcze inne których nie zapamiętałem . Dlaczego nie polskie?? Odpowiedz nie jest trudna. 7.Również warsztaty montujące BRC cieszą sie renomą bo jeśli ktoś montuje daną instalację kilka lat to trochę już o niej wie a nie co rusz kolejne polskie nowości i mechanik uczy sie od nowa. Ja nie chciałbym np. żeby ktoś uczył sie na moim samochodzie. 8. A jeszcze jedno jak zobaczyłem polskie pseudo wtryski z cewkami i dyszami które trzeba rozwiercać różnie do różnych aut to wybuchłem śmiechem. W BRC wtryski masz dobierane do mocy auta i są o niebo dokładniejsze. Najfajniej jak by jeszcze były Keihiny ale to już duże pieniądze niestety. Tyle moich sugestii i spostrzeżeń na temat instalacji gazowych. Powiem Ci tak jak mi powiedział kolega w zaprzyjaźnionym warsztacie gazowniczym. Jak chcesz "Polaka" to się będziemy często widywać i niekoniecznie pozostaniemy kolegami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Dzięki wielkie za wyczerpującą odpowiedz. Pozdrawiam.
|
![]() |
![]() |