![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Sebastian
Model: 1,9 TDI
Silnik: ASZ 130 KM
Rocznik: 2005
|
Witam!
Problem rozwiązany. Czujnik ciśnienia wymieniony - klimatyzacja działa. Dziękuję za pomoc wszystkim. Pozdrawiam P.S. Temat do zamknięcia |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 24-04-2009
Model: Galaxy
Silnik: 2,3+LPG automat GHIA
Rocznik: 1999
|
Jak to temat do zamknięcia??? Klima działa i jesteś happy ale podaj więcej informacji jak rozwiązany został problem. Który czujnik ciśnienia był wymieniony, niskiego czy wysokiego? Jaki koszt? Sam wymieniłeś czy w warsztacie?
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-11-2008
Silnik: 1,9TDI BTB 111kW/150KM
|
Cytat:
VAG wywala mi błąd ciśnienia czynnika - czyli coś z czujnikiem... tylko gdzie on jest?
|
|
|
|
#14 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Sebastian
Model: 1,9 TDI
Silnik: ASZ 130 KM
|
Sorka, ze dopiero teraz ale informacje dokładne mam od soboty a dostep do sieci dopiero dzis.
Wymieniony został właśnie ten czujnik ciśnienia który znajduje się na wężu, w okolicy pomiedzy reflektorem a nadkolem. Niestety bez sciągania nadkola sie nie obyło. Czujnik z odzysku. Detekcja problemu, wymiana wraz z ceną używanego czujnika = 200pln. Czas naprawy ok 2h Pzdr |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-11-2008
Silnik: 1,9TDI BTB 111kW/150KM
|
Cytat:
W silnikach BTB czujnik wysokiego ciśnienia jest faktycznie 3-pinowy OE1J0959126 Czujnik nóweczka/oryginał- 140 PLN Czas wymiany- 30 minut Koszt wymiany- 140PLN - bo zrobiłem to sam i za oszczędności ustrzeliłem 2 żubry Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. na zakończenie roboty... Pozdrawiam
|
|