![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#11 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 27-08-2009
Model: focus
Silnik: 1,8 TDDI
Rocznik: 2001
|
![]()
Witam ja miałem takie objawy jak poluzował się przewód od intercoler,podobne objawy ale bez stuków występowały gdy spadł mały przewód podciśnienia czy jak to sie nazywa ,nie jestem mechanikiem ale wiem że urządzenie do którego jest podłączony znajduje się na środku przykręcone do nadwozia (środek przedniej szyby) pod maską ,przepraszam za małą fachowość ale nie wiem jak to się nazywa pozdr.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
ford::average
![]() Imię: mateusz
Model: ford focus
Silnik: 1.8 TDDi
Rocznik: 1999
|
![]()
wężyk idacy do MAP-sensora (chyba)
PS. miałem to samo podczas trasy sie zsunął podczas wyprzedzania ale manometr pokazał brak doładowania turbo, zatrzymałem sie dokreciłem i jazda dalejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#13 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 24-01-2011
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 1999
|
![]()
Witam Panowie, ja mam podobny problem, bo w moim Focusie ( 1,8 TDDDI (90KM) prędkość maksymalna osceluje się na poziomie 150 KM/H, wczesniej bez problemu się zbierał do 170 km/h, wyprzedzanie było łatwiejsze, niedawno był robiony szlif cylindra, głowicy, nowy tłok, panewki itp i pompa wodna. samochod zrobił 2350 km od wymiany więc go przycisnąłem i dużo słabiej coś mi się zbiera do wyprzedzania iż poprzednio oraz jest dużo słabszy co widać nawet po V-maxie. z prawej strony silnika piszczy mi coś, podobno to coś od turbiny jest, jakieś koło, czy to moze byc ten powod jego mocy?
|
![]() |
![]() |