Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 23-02-2010, 16:11   #11
kristoffczopik
ford::amateur

Model: ford focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: osłona silnika

Bardzo ciekawe rozwiązania

kristoffczopik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-04-2010, 11:53   #12
Kedar1
ford::beginner

Model: fucus MK2 sedan
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rocznik: 2006

Cytat:
Napisał gorzgrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Osłona pod silnikiem minimalizuje ilość wody i brudu spod kół. A może to nie wystarczy ? woda może się zbierać ?
może i minimalizuje ale ostatnio jak zakopałem się to nie mając osłony silnika od dołu to miałem ponad 5 cm błota na silniku wiec od brudu na pewno osłoni troszkę.
Ale istnieje tez możliwość ze zawiśniesz i można połamać osłonę co w kolejności prowadzi do wydania pieniędzy na nowa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kedar1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-06-2011, 22:51   #13
kozielek
ford::amateur

Imię: Łukasz
Model: Focus
Silnik: 1.6 benzyna

czy ktoś wie gdzie można w rozsądnej cenie nabyć taką osłonę od volvo s40, w serwisie usłyszałem 650 PLN, na necie jak szukam znalazłem za 300 PLN ale dalej wydaje mi się ze to wygórowana cena jak za "kawałek plastiku", ewentualnie czy może ktoś określić koszt implementacji pozostałych rozwiązań ??
kozielek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-07-2011, 14:07   #14
iPit

Model: Ford Focus Mk II
Silnik: 1.6 100 KM

Ja też jestem zaintereowany, taką osłona, nawet samoróbka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Może ktoś zrobi i sprzeda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
iPit jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-07-2011, 17:12   #15
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

osłona NA głowicę silnika 1.6 100km (chyba do 1.4 też pasuje, do 1.6 115km NIE pasuje) od małych Volvo (s40/c30) kosztuje koło 60zł + śruby mocujące

osłony POD silnik widziałem na allegro w nieprawdopodobnie atrakcyjnej cenie (może fabryka, albo jakiś podwykonawca wyprzedaje zapasy po zakończeniu produkcji FF2) jak za ORYGINALNE (czyli z wygłuszeniem) osłony:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-07-2011, 19:30   #16
iPit

Chłopie nie ma małych Volvo s40, taka pokrywa występuję tylko w silniku 1.6 i to w roku 2005 i 2006 na aleegro są dosłownie dwa auta z taka pokrywą na głowice, więc kupno takiego czegoś graniczy z cudem.

numer jeden: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
numer dwa: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stary 27-07-2011, 21:32   #17
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Człowieku! ale o co Ci chodzi? s40 jest właśnie nazywane małym volvo, bo pozostałe modele volvo są większe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

jakby próbować rozumieć Twój post dosłownie, to znaczyłoby że chcesz kupić używane S40 1.6 aby pozyskać z niego pokrywę na głowicę ..... ale mam nadzieję, że jesteś zdrowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i po prostu udasz się do najbliższego salonu Volvo i zamówisz w dziale części zamiennych część numer 30650468, zamontujesz u Siebie i powiesz dziękuję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-07-2011, 12:55   #18
iPit

mayak, ja wiem o co chodzi. Nie nie kupie całego auta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Szukałem jakiegoś rozbitego z którego można by takie coś kupić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Ale niestety się nie da Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 28-07-2011, 13:06   #19
iPit

Zamówiłem, w Volvo K-ce EuroKas za 48zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 28-07-2011, 13:31   #20
iPit

Mam do Was takie pytanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Jakim sposobem można by pozbyć sie tego napisu na tej osłonie od Volvo, widziałem na tym rosyjskim forum, ale za cholere nie moge przetłumaczyć tej strony na angielski, i nie wiem. Tam gośc zrobił to super Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Zasady postowania