![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#2421 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 24-08-2011
Model: Ford Galaxy MK2
Silnik: 1.9 TDi 115KM
Rocznik: 2002
|
![]()
a ja mam inne zapytanie odwołując się do pytania od bbk66,mostkowanie czujnika na podszybiu to super sprawa ale gdzie idą te kabelki od czujnika już w samochodzie ażeby nie cudować z przeciąganiu kabli z pokrywy silnika,bo to jest jak dla mnie niewykonalne
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2422 |
ford::amateur
![]() Imię: Jacek
Model: Ford Galaxy mk2
Silnik: 1.9Tdi 140KM
Rocznik: 2000
|
![]()
Witam serdecznie wszystkich
czy nie ma ktos do sprzedania sterownika do dogrzewacza D5WZ jestem zainteresowany kupnem pozdrawiam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2423 | ||
ford::expert
![]() Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
Rocznik: 2001
|
![]() Cytat:
Na poprzedniej stronie masz mój opis zamieszczony przez bbk66. Trzeba nacisnąc tylko na podane linki i tam masz fotki. Chyba jeszcze są... Cytat:
Mam sterowniki wszelkiej maści, także D5WZ. Czy to mam być VW do SGA, nr sterownika 252163 ? Moge też naprawić twój stary. Pisz na PW. Pozdrowienia. Ostatnio edytowane przez Stefano ; 01-10-2012 o 22:59 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2424 |
ford::advanced
![]() Imię: piotr
Model: Vw T4,Vw Sharan 2006
Silnik: 2,5tdi 1,9tdi
Rocznik: 01
|
![]()
Witam,i pozdrawiam zmotoryzowanych.Podziekowania dla kolegow co ladnie rozwijaja temat.
Mam pytanie w tej samej branzy lecz dotyczace ogrzewania suchego.Wiem ze nowe to wydatek ok.3tys.zl bez montażu. I chyba takie kupie lecz ktore wybrac,czy lepiej kupic starsze uzywane,lecz boje sie ze rok dwa i bede musial do niego zagladac,(raczej servis gdyz zapewne zwykly partacz tego nie zrobi). [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Kiedys kolego Stefano proponowal mi uzywane D3LC lecz nie wiem czy aktualne,ale musze sie odezwac do niego na tel.bedzie najlepiej gdyz i ja nieraz nie czytam PW(brak czasu) Dzwonilem dzis do najblizszego punktu gdzie kupuje nieraz uszczelki do pieca D3WZ.Gosc powiedzial ze z tych nowych teraz po trzech latach uzytkowania sa male problemy(blache). Najwiecej ja bede uzywac w zime (prawie co 2 dzien) mysle ze jak kupie to przez 5 lat mi pogrzeje (suche podobno szybciej sie psuja,nie wiem). Zamontuje to Transportera (gdzie to najlepiej zamontowac? pod autem to chyba przesada) Nie chce wiercic tysiace dziur w podlodze... pozdrawiam i caly czas obserwuje temat,gdyz czytac zaleglosci 200stron to zajmuje duzo czasu... Kolego "wysokist" wielkie dzieki za rysunki i linki.Lecz mam pytanie dotyczace symbolu diody z dwoma strzlkami (ja wyczytalem ze dioda Led ma jedna strzalke,czy mowimy o tym samym czy zupelnie o czyms innym).Gdyz nie wiem jak mam to odczytac.dzieki za zrozumienie. Jest znalazlem,mowimy o tym samym : [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez peters ; 02-10-2012 o 21:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2425 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 10-01-2008
Model: Galaxy, Santa Fe
Silnik: AUY, D4EB - 2.2 16V R4 CRDi
Rocznik: 2001, 2008
|
![]()
Suche miałem pare lat temu HL18 stary model ale niezawodny ganiał ładne 8-10 latek i poza przeglądem nic nie grzebałem przechodziło z autka do autka dogrzewało garaż i zawsze było ok.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2426 |
![]() Zarejestrowany: 27-11-2010
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6TDCI
Rocznik: 2008
|
![]()
A czy orientuje się ktoś jakie łożyska są przy wentylatorze w dogrzewaczu D3W??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2427 |
|
![]()
R-134
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2428 |
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Sharan
Silnik: 1,9TDII
Rocznik: 1998
|
![]()
Witam!
Potrzebuje opis przewodów do D3WZ. Z góry dziekuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2429 |
|
![]()
Masz nizej schemat;
DP - pompka paliwa |
![]() |
![]() |
![]() |
#2430 |
![]() Zarejestrowany: 13-10-2012
Model: sharan
Silnik: 1.9 tdi
Rocznik: 2000
|
![]()
mam taki problem
wykasowałem błedy 1409 kabelki z pomki podłączyłem do żarówki uruchomiłem silnik dogrzewacz na resztkach paliwa zaskoczył miłym głosem aż do wysuszenia palnika podłączyłem ponownie pomkę paliwa ponowny rozruch i tym razem dogrzewacz prawidłowo pracuje pytanie tylko jak długo ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
diagnostyka silnika , temperatura silnika , webasto |
|
|