![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#2541 |
ford::amateur
![]() Imię: Jacek
Model: Focus Sedan
Silnik: 1.0 125 KM
Rocznik: 2021
|
![]()
Może trochę nie w temacie ale przeczytałem kilkadziesiąt stron tego forum i jestem przerażony. Chcę zamówić Focusa 1.0 125km w sedanie i pytanie czy to dobry pomysł. Myślałem o Kia xCeed jednak jest zbyt mała, Ceed kombi brzydkie a proceed przegrywa cenowo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2542 | |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-08-2006
Model: Focus MK4
Silnik: 2.0 EcoBlue + A8
Rocznik: 2018
|
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez bidżej ; 26-07-2021 o 12:39 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2543 |
ford::amateur
![]() Imię: Jacek
Model: Focus Sedan
Silnik: 1.0 125 KM
Rocznik: 2021
|
![]()
Nie jestem uparty na focusa jednak nie widzę żadnej sensownej alternatywy z większym bagażnikiem niż hatchback i w okolicach cenowych max do 90 tys
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2544 | |
ford::beginner
![]() Imię: Mateusz
Model: Focus Mk4/Mondeo Mk3(ojca)
Silnik: 1.5 ecoboost (150)/1.8 Duratec (125 hp)
Rocznik: 2019/2006
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2545 |
ford::advanced
![]() Imię: Wiktor
Model: Focus cztery z kartonem mleka a był mondeusz cztery
Silnik: EB
|
![]()
I ceed jest gorzej wyciszony, to wielokrotnie podkreślano.
Co do focusa, to wiesz większość z nas nie narzeka, narzeka (często słusznie) garstka, choć wiadomo, że ta garstka najwięcej tu pisze. I nie jest to napisane złośliwie. Sam kilku krotnie się zastanawiałem, czy dziś bym jeszcze raz kupił focusa? Nie wiem. Osobiście na pewno nie kupiłbym Corolli, ceeda (czy Xceeda) i i30. Corollę XI ma teściu, dla mnie nie ergonomiczna, głośna, teściu dalej wspomina astrę G z 1,7dti (ma 1,6/132KM wolnossący). Kia/hundai nie podobają mi się w kabinie, kolega ma służbowego i30 i skrzypi masakrycznie. Nie wiem czy bym dziś kupił jednak w ogóle kompakta. W tym roku zacząłem mieć problemy z kolanami, lewe mi coś nawala i wsiadając do niskich aut, mam czasami problem, plus jednak brak mi trochę miejsca w bagażniku i jednak brak mi wyciszenia z mondeo mkIV. Może c4 nowe (np Marek Wieruszewski bardzo zachwala to auto od strony praktyczności), może focusa sedana? Może Kugę nową? Choć w jej cenie jednak wolałbym mondeo mkV... Na pewno nie zazdroszczę myślenia o zakupie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2546 | |
|
![]() Cytat:
Corolla obecnie to jedyne auto, w którym źle się czułem, jak z niego wysiadłem to byłem szczęśliwy tak mi się nim źle jeździł, a poprzednią jeździło mi się dobrze... C4 nowym nie jeździłem to się nie wypowiem... Swoją drogą to u Was w syncu też tak jest, że jak macie ekran nawigacji i chcecie zadzwonić to musicie kliknąć na ekran startowy bądź telefonu, bo tak to nie ma polecenia głosowego do dzwonienia? Dla mnie to chore, tak samo, że z kierownicy nie mogę zmienić źródła muzyki... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2547 | |
|
![]()
Otóż to, w ceedzie wyeliminowali głośne tylne nadkola. Co do wnętrza - no nie mogę się zgodzić, że coś tam nie gra jeśli chodzi o jakość, nawet cee'd II zjadał Focusa MK4 na śniadanie pod względem spasowania i jakości montażu.
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2548 |
![]() Imię: AdoKrycha007
Model: Focus MK3 Kombi i Focus MK4 Kombi
Silnik: 1,6 Duratec 105 KM Euro 5 (MK3) i 1,5 EcoBoost 150 KM Euro 6 (MK4)
Rocznik: 05.2014 (MK3) i 09.2019 (MK4)
|
![]()
Ja bym teraz nie kupił już Focusa MK4, ALE tylko dlatego, że nie ma już w ofercie dobrej benzyny z manualem - bo silnik 1,0 to do kosiarki co najwyżej może być, a 1,5 można kupić tylko z automatem (którego nie lubię, a poza tym automat w MK4 nie jest zbyt dobry).
Ja jestem bardzo zadowolony z zakupu - minie we wrześniu 2 lata i zero problemów, poza wymianą wysuwanej osłony drzwi na gwarancji - kombi w praktycznie max wersji, no i 1,5 w manualu. Generalnie z jakością MK4 jest loteria, ale najwięcej problemów chyba jest w automatach, przynajmniej na tym forum. no i produkcja od wiosny 2019 jest lepsza, bo poprawili parę rzeczy, wtedy były zmiany konfigów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2549 |
|
![]()
Zapomniałem napisać najważniejszej wady samochodów Kia, nie mają ocynkowanego nadwozia, chyba, że masz wersję na rynek rosyjski, na forum Kii widziałem, że gościa przegonili, że wydziwia, bo mu się nie podoba auto bez ocynku. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I napsali mu, że jak woli mieć brzydkie auto ale z ocynkiem to niehc idzie do konkurencji albo fiata sobie kupi. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dobrze, że u Nas nie ma takich fan boyów...
A ford ma. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2550 | |
|
![]() Cytat:
No i jak w rodzinie mam kilka Kii i Hyundaiów już od lat, tak żaden nie ma najmniejszego problemu z korozją... |
|
![]() |
![]() |