![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#2611 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK4 2.0 TDCI Ghia
Silnik: 2.0 TDCI 140KM
Rocznik: 2009
|
ale akurat voice control jest fajne... szczegolnie zrobienie sobie wlasnych etykiet glosowych do czesto wybieranych numerow... reszta troche rzeczywiscie gadzet Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#2612 |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Pewnie, że VC to przydatna rzecz. W telefonie czy na ekranie radia/zegarów trzeba przecież przekopywać się przez książkę telefoniczną (szczególnie gdy nie ma w ostatnio wybieranych czy odebranych), a z VC wystarczy jeden przycisk i mówimy "zadzwoń do", a potem "Pafnucy". I patrzymy cały czas na drogę, a nie na wyświetlacze.
|
|
|
|
|
|
#2613 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo
Silnik: 2,0
Rocznik: 2008
|
Wałkuję dodanie tego modułu już kilka dni,
i utknąłem na znikajacej funkcji BTaudio, po podpięciu nowego modułu ta funkcja jest aktywna i działająca mozna słuchać muzyki po godzinie funkcja znika, może wiecie co może być przyczyną ???? podpinam kolejny moduł z innego auta i jest to samo jak wiecie pomóżcie !!!!!!!!!! Ostatnio edytowane przez piter255 ; 02-07-2015 o 23:46 |
|
|
|
|
|
#2614 |
|
ford::average
![]() Imię: Sławek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0 EcoBlue 190 KM
Rocznik: 2019
|
Zresetuj moduł przez wyciągnięcie bezpiecznika na kilka minut. Jeżeli masz NX'a spróbuj zaktualizować w nim soft do SP 5.3 (potrzebna mapa min. z 2009) lub choćby do SP 5.0. Jeśli to moduł z USB to w nim także zalecałbym wgrać najnowszy dostępny soft.
|
|
|
|
#2615 |
|
|
A w jaki sposób mam sprawdzić soft NXa ???
w module soft jest Świerzy, mam dostęp do trzech modułów i to z młodszych modeli i na każdym sytuacja jest identyczna, wiec to chyba nie jest problemem, pyzatym mój moduł w innym aucie działa poprawnie. NXa dopiero co wymieniłem, bo oryginalnie miałem Sony i nie wiem zbyt wiele na temat softów do niego, wiec proszę o informacje w jaki sposób się wgrywa i skąd można je pobrać ??? Tylko cały czas mnie zastanawia dlaczego działa godzinę czy dwie a później funkcja BTaudio poprostu znika, ???? |
|
|
|
|
|
#2616 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#2617 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-06-2015
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
Witam, zastanawiam się nad doinstalowaniem BT/VC. Pytanie czy da się bezproblemowo sparować dwa telefony, tak żeby działał albo jeden albo drugi i jak wygląda ew. przełączanie pomiędzy mini?
|
|
|
|
|
|
#2618 | |
|
|
Cytat:
Tak oczywiście sprawdzałem i nie działa. podejrzewam że soft w niej jest stary tylko nie wiem jak mam go sprawdzić, płyta z navi jest 2010 wiec 5.1 chyba mam napewno ? a może ktoś wie od którego roku w mondeo była funkcja Bt audio , ? |
|
|
|
|
|
|
#2619 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
Cytat:
Wydaje mi się, że priorytet ma ten, który parował się poprzednio. Z tego co wiem to można wybierać pomiędzy zarejestrowanymi telefonami już po sparowaniu ale tego nie używałem. |
|
|
|
|
|
|
#2620 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI