![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#2681 |
ford::advanced
![]() Imię: piotr
Model: Vw T4,Vw Sharan 2006
Silnik: 2,5tdi 1,9tdi
Rocznik: 01
|
![]()
Witam.Mam koledzy nietypowe pytanie niech ktos mi powie czy te Webasto z linku (obydwa) jest cos warte ???
(oprocz tego ze drozej jak w pl,za nowe) ale moze uda mi sie wrzucic jako kierowcy to w koszta wiec cena dla mnie nie ma znaczenia. Interesuje mnie czy to mi posluzy kilka lat ,czy sobie glowy nie zawracac bo o smierdzi chinszczyzna.Dzieki za odpowiedz i porade. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
![]() |
![]() |
![]() |
#2682 |
ford::beginner
![]() Imię: Jakub
Model: Galaxy MK2
Silnik: WGR 1.9TDI
Rocznik: 2000
|
![]()
Witam wszystkich,
Nie działa mi ten podgrzewacz. Po przeczytaniu kilkuset postów wiem w ogóle ze coś takiego mam. Zastanawiałem się wcześniej co to mi "buczy" po wyłączeniu silnika a to - wnioskuję z postów- pompa dodatkowa do dogrzewacza. Robiłem dzisiaj spryskiwacze i w okolicach przegrody zobaczyłem coś jak filtr z instalacji gazowej ale nie wiedziałem co to więc zostawiłem, czy to jest to coś co odpowiada za to, że nie dział mi to dogrzewanie? Teraz mam dyktę przed chłodnicą i temp. w okolicach 80*C po przejechaniu 15km. (temp. powietrza w okolicach 0*C). Po zatrzymaniu się temperatura silnika spada.... Z samochodu jestem zadowolony ale te hece z temp. skutecznie mój optymizm tonują Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Pozdrawiam forumowiczów. Jakub |
![]() |
![]() |
![]() |
#2683 |
![]() Imię: Sebastian
Model: Galaxy Mk2
Silnik: 1.9 TDI
Rocznik: 2001
|
![]()
Filtr jak z Instalacji gazowej ? Raczej nic takiego tam nie ma.
Zacznij od zmostkowania czujnika temperatury w podszybiu, albo jak masz Vaga to podepnij i zobacz czy wgl jest łączność z piecykiem |
![]() |
![]() |
![]() |
#2684 |
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: galaxy
Silnik: AUY 1,9 TDI
|
![]()
Kolega Seba1519 dobrze pisze, ja mialem to samo, u mnie nawet nie ruszyl, w vagu tez nic bo przewody byly poprzerywane na kostce. W koncu mi zrobili jakis czas temu i szarpnelo mnie po kieszeni bo mialem do wymiany pompke paliwa i wody na podszybiu, remont calego piecyka. Jeszcze czeka mnie termostat bo wiem, ze jest zly chociaz jest juz fajnie cieplutko w autku. W z wiazku z tym chcialem zapytac moze bedzie sie ktos bardziej doswiadczony orientowal jak dlugo moge liczyc na to, ze ten piecyk bedzie mi dzialal?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2685 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 10-01-2008
Model: Galaxy, Santa Fe
Silnik: AUY, D4EB - 2.2 16V R4 CRDi
Rocznik: 2001, 2008
|
![]()
tak jest cos takiego jak filtr od gazu po lewej w rogu lekko za silnikiem filtr podcisnienia. piec jak mu sie chce bedzie dzialal rok albo dwa moze wiecej kwestia jak byl dobrze zlozony i z czego, sitko to ok 3-4 sezony swiece mam 5 rok ale podmienilem na nowa. Ale po co zasmiecacie i tak juz z dlugi watek?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2686 |
Model: ford galaxy
Silnik: 2.0 TDCI 140 km
Rocznik: 2007
|
![]()
Witam,dogrzewacz umarł,Galaxy 96 1.9 90 km,pompka dodatkowa płynu startuje a poza tym cisza,gdy chodził to było słychać takie cykanie gdzieś z za zegarów,włączałem zapłon by nagrzać świece i odrazu to cykało i pompka chodziła a teraz tylko pompka,bezpiecznki sprawne kostka przy dogrzewaczu też jest ok,a piec nawet nie próbuje startować,pomóżcie mi zlokalizować to cykanie bo myślę że to jest powodem a jeśli nie to będę szukał dalej,pozdrawiam wszystkich na forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2687 |
ford::average
![]() Imię: Sebastian
Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0 Pb
|
![]()
To cykanie to jest dodakowa pompka paliwa.Nie wiem gdzie jest w twoim modelu, ale jak poswięcisz odrobine czasu i poczytasz od początku temat ,,dogrzewacz,, napewno znajdziesz odpowiedz.
Pompke można szybko sprawdzić, podłaczając ja bezpośrednio np. do aku. Sam jakieś 4 miesiace temu walczyłem z dogrzewaczem, teraz mam ciepło. Ale zanim napisałem jakiś post to przeczytałem prawie cały temat. Prosze forumowiczów o to samo, bo na 269 stronach już jest wszystko napisane.Wystarczy troche ,,popracowac,, i czytać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2688 |
Model: ford galaxy
Silnik: 2.0 TDCI 140 km
|
![]()
Wiem o tej pompce i w moim modelu jest ona pod siedzeniem pasażera obok zbiornika ale nie onią mi chodzi,to nie to-ta pompka jest sprawna bo ją sprawdzałem,to oco mi chodzi brzmiało to jak przekaźnik a ta pompka cyka szybciej jeśli jest sprawna
,a temat już też długo czytam i niema niestety odpowiedzi na moje pytanie,więc proszę właścicieli mk1 niech posłuchają u siebie czy w ich autach też tak jest że coś stuka i proszę nie mylić z pompką paliwa od dogrzewacza |
![]() |
![]() |
![]() |
#2689 | ||
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 10-01-2008
Model: Galaxy, Santa Fe
Silnik: AUY, D4EB - 2.2 16V R4 CRDi
Rocznik: 2001, 2008
|
![]() Cytat:
Cytat:
d3w.. s-z tylko zegar ebera lub diagnostyka w serwisie sterownika. ręcznie możesz sprawdzić świece czy grzeje nie zapomnij 8 V . |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2690 | |
ford::expert
![]() Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
|
![]() Cytat: