Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Galaxy
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 28-12-2012, 22:44   #2681
peters
ford::advanced

Imię: piotr
Model: Vw T4,Vw Sharan 2006
Silnik: 2,5tdi 1,9tdi
Rocznik: 01
Domyślnie Odp: Dogrzewacz - kompendium wiedzy

Witam.Mam koledzy nietypowe pytanie niech ktos mi powie czy te Webasto z linku (obydwa) jest cos warte ???
(oprocz tego ze drozej jak w pl,za nowe) ale moze uda mi sie wrzucic jako kierowcy to w koszta wiec cena dla mnie nie ma znaczenia.
Interesuje mnie czy to mi posluzy kilka lat ,czy sobie glowy nie zawracac bo o smierdzi chinszczyzna.Dzieki za odpowiedz i porade.

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

peters jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-12-2012, 23:17   #2682
JakubR
ford::beginner

Imię: Jakub
Model: Galaxy MK2
Silnik: WGR 1.9TDI
Rocznik: 2000

Witam wszystkich,
Nie działa mi ten podgrzewacz. Po przeczytaniu kilkuset postów wiem w ogóle ze coś takiego mam. Zastanawiałem się wcześniej co to mi "buczy" po wyłączeniu silnika a to - wnioskuję z postów- pompa dodatkowa do dogrzewacza. Robiłem dzisiaj spryskiwacze i w okolicach przegrody zobaczyłem coś jak filtr z instalacji gazowej ale nie wiedziałem co to więc zostawiłem, czy to jest to coś co odpowiada za to, że nie dział mi to dogrzewanie?
Teraz mam dyktę przed chłodnicą i temp. w okolicach 80*C po przejechaniu 15km. (temp. powietrza w okolicach 0*C). Po zatrzymaniu się temperatura silnika spada.... Z samochodu jestem zadowolony ale te hece z temp. skutecznie mój optymizm tonują Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Pozdrawiam forumowiczów.
Jakub
JakubR jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-12-2012, 19:50   #2683
Seba1519

Imię: Sebastian
Model: Galaxy Mk2
Silnik: 1.9 TDI
Rocznik: 2001

Filtr jak z Instalacji gazowej ? Raczej nic takiego tam nie ma.

Zacznij od zmostkowania czujnika temperatury w podszybiu, albo jak masz Vaga to podepnij i zobacz czy wgl jest łączność z piecykiem
Seba1519 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-12-2012, 00:10   #2684
pafcio30
ford::average

Imię: Paweł
Model: galaxy
Silnik: AUY 1,9 TDI

Kolega Seba1519 dobrze pisze, ja mialem to samo, u mnie nawet nie ruszyl, w vagu tez nic bo przewody byly poprzerywane na kostce. W koncu mi zrobili jakis czas temu i szarpnelo mnie po kieszeni bo mialem do wymiany pompke paliwa i wody na podszybiu, remont calego piecyka. Jeszcze czeka mnie termostat bo wiem, ze jest zly chociaz jest juz fajnie cieplutko w autku. W z wiazku z tym chcialem zapytac moze bedzie sie ktos bardziej doswiadczony orientowal jak dlugo moge liczyc na to, ze ten piecyk bedzie mi dzialal?
pafcio30 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-12-2012, 08:04   #2685
taxidriver
ford::professional

Model: Galaxy, Santa Fe
Silnik: AUY, D4EB - 2.2 16V R4 CRDi
Rocznik: 2001, 2008

tak jest cos takiego jak filtr od gazu po lewej w rogu lekko za silnikiem filtr podcisnienia. piec jak mu sie chce bedzie dzialal rok albo dwa moze wiecej kwestia jak byl dobrze zlozony i z czego, sitko to ok 3-4 sezony swiece mam 5 rok ale podmienilem na nowa. Ale po co zasmiecacie i tak juz z dlugi watek?
taxidriver jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-01-2013, 09:16   #2686
Vinnie80

Model: ford galaxy
Silnik: 2.0 TDCI 140 km
Rocznik: 2007

Witam,dogrzewacz umarł,Galaxy 96 1.9 90 km,pompka dodatkowa płynu startuje a poza tym cisza,gdy chodził to było słychać takie cykanie gdzieś z za zegarów,włączałem zapłon by nagrzać świece i odrazu to cykało i pompka chodziła a teraz tylko pompka,bezpiecznki sprawne kostka przy dogrzewaczu też jest ok,a piec nawet nie próbuje startować,pomóżcie mi zlokalizować to cykanie bo myślę że to jest powodem a jeśli nie to będę szukał dalej,pozdrawiam wszystkich na forum
Vinnie80 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-01-2013, 10:06   #2687
trojaczkileg
ford::average

Imię: Sebastian
Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0 Pb

To cykanie to jest dodakowa pompka paliwa.Nie wiem gdzie jest w twoim modelu, ale jak poswięcisz odrobine czasu i poczytasz od początku temat ,,dogrzewacz,, napewno znajdziesz odpowiedz.
Pompke można szybko sprawdzić, podłaczając ja bezpośrednio np. do aku.
Sam jakieś 4 miesiace temu walczyłem z dogrzewaczem, teraz mam ciepło.
Ale zanim napisałem jakiś post to przeczytałem prawie cały temat.
Prosze forumowiczów o to samo, bo na 269 stronach już jest wszystko napisane.Wystarczy troche ,,popracowac,, i czytać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
trojaczkileg jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-01-2013, 13:06   #2688
Vinnie80

Model: ford galaxy
Silnik: 2.0 TDCI 140 km

Wiem o tej pompce i w moim modelu jest ona pod siedzeniem pasażera obok zbiornika ale nie onią mi chodzi,to nie to-ta pompka jest sprawna bo ją sprawdzałem,to oco mi chodzi brzmiało to jak przekaźnik a ta pompka cyka szybciej jeśli jest sprawna
,a temat już też długo czytam i niema niestety odpowiedzi na moje pytanie,więc proszę właścicieli mk1 niech posłuchają u siebie czy w ich autach też tak jest że coś stuka i proszę nie mylić z pompką paliwa od dogrzewacza
Vinnie80 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-01-2013, 18:02   #2689
taxidriver
ford::professional

Model: Galaxy, Santa Fe
Silnik: AUY, D4EB - 2.2 16V R4 CRDi
Rocznik: 2001, 2008

Cytat:
Napisał Vinnie80 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to oco mi chodzi brzmiało to jak przekaźnik
Cytat:
Napisał Vinnie80 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a temat już też długo czytam i niema niestety odpowiedzi na moje pytanie,więc proszę właścicieli mk1 niech posłuchają u siebie czy w ich autach też tak jest że coś stuka i proszę nie mylić z pompką paliwa od dogrzewacza
Z całym szacunkiem niestety nie mam bladego pojęcia co może ci stukać lub stukało. Niestety na odległość jest marna diagnostyka to raczej jest wróżbiarstwo. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. O jaką pompkę może ci chodzić piec u ciebie jest zbudowany z pompy paliwa dogrzewacza i tyle, nie ma nawet fabrycznie pompki obiegu wody bo nie był potrzebny chyba że masz jakiś patent i poprzerabiane. Musisz zacząć od początku czyli diagnostyki niestety
d3w.. s-z tylko zegar ebera lub diagnostyka w serwisie sterownika. ręcznie możesz sprawdzić świece czy grzeje nie zapomnij 8 V .
taxidriver jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-01-2013, 19:39   #2690
Stefano
ford::expert

Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS

Cytat:
Wiem o tej pompce i w moim modelu jest ona pod siedzeniem pasażera obok zbiornika ale nie onią mi chodzi,to nie to-ta pompka jest sprawna bo ją sprawdzałem,to oco mi chodzi brzmiało to jak przekaźnik a ta pompka cyka szybciej jeśli jest sprawna
,a temat już też długo czytam i niema niestety odpowiedzi na moje pytanie,więc proszę właścicieli mk1 niech posłuchają u siebie czy w ich autach też tak jest że coś stuka i proszę nie mylić z pompką paliwa od dogrzewacza
Rozmawialiśmy dzisiaj chyba przez telefon na ten temat, zapomniałem dodać ze przy postojówce masz chyba dodatkowy akumulator pod siedzeniem pasażera, tam jest przekaźnik do jego ładowania podczas pracy silnka, jak ten aku jest niesprawny to moze ten przekaźnik tak klikać. Podczas załączania pieca z zegarka tez możesz miec klikanie z przekaźnika nawiewów...przy niesparwnej bateri lub złym kontakcie na zasialniu/

Ostatnio edytowane przez Stefano ; 03-01-2013 o 19:41
Stefano jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
diagnostyka silnika , temperatura silnika , webasto

Zasady postowania