Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 07-11-2016, 22:12   #2871
Malenstwo8
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał leszek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kolego powiem ci że szkoda że narzekasz na modeo ale to super auto mój 3 ale też nie ma co porównywać 1,5 a 2l dla mnie 2l ta nowa to kosmos chodź miałem v6 wcześniej tylko dźwięk powala na korzyść V chodź wstawiony głośnik w tym nowym też umila jazdęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jakbyś zadbał o interpunkcję byłoby prościej, ale mnie więcej kumam, co chciałeś przekazać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja nie żałuję, że narzekam, żałuję zakupu auta. W 2.0 jest jakiś głośnik?

Ostatnio edytowane przez Malenstwo8 ; 07-11-2016 o 22:14
Malenstwo8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-11-2016, 22:18   #2872
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Ech, pamiętam jak jeszcze niedawno czekałeś z radością na odbiór. :-(
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-11-2016, 22:24   #2873
Malenstwo8

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ech, pamiętam jak jeszcze niedawno czekałeś z radością na odbiór. :-(
Jak każdy z nas. Jutro mam podjechać do znajomego mechanika, żeby obejrzał zawias. Może coś poradzi, bo do "szpeców" z aso jakoś mi nie pilno.
Stary 07-11-2016, 22:26   #2874
stefanb

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał biner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie chce cie namawiać ale jak czytam te posty to ten 1.5 EB powinien mieć rozwiniecie eco bubel i jak masz możliwość to bierz 2.0 eb tam tylko szybko ubywa paliwo ale nic się nie dzieje.
No czytając forum można faktycznie odnieść wrażenie, że 2.0 jest bardziej niezawodne. Pytanie, czy jest to dokładnie ten sam silnik, który był montowany w MK4, czy w MK5 coś zostało zmienione? Bo jeśli ten sam, to faktycznie można uznać go za sprawdzoną i dojrzałą konstrukcję, co potwierdzają np. takie egzemplarze (patrz przebieg):
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
stefanb jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-11-2016, 22:27   #2875
taajniak
ford::average

Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 EB 260 KM / 415 nm by heko
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał Malenstwo8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W 2.0 jest jakiś głośnik?
W 2.0 203 km nie ma nic...
Ale fabrycznie w wersji 2.0 240 km, coś tam jest dołożone żeby głośniej buczał...

Ps. Generalnie szkoda że jesteś niezadowolony. Może faktycznie 1.5 eb jest felerne. Ja mam 15k+ przejechane i póki co w samych superlatywach o tym aucie mogę mówić.

Ostatnio edytowane przez taajniak ; 07-11-2016 o 22:29
taajniak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-11-2016, 22:28   #2876
leszek
ford::professional

Model: mk5 mk3 mkI
Silnik: 2,0, V6 1,8
Rocznik: 15,04 95

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

co do głośnika to podobno jest wstawiony żeby lepiej brzmiał dźwięk silnika
jest to nie możliwe żeby przy lekkim naciśnięciu pedału gazu był dźwięk niski jak rasowy sportowiec
leszek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-11-2016, 22:45   #2877
Malenstwo8

Mondeo to auto paradox. Z jednej strony jest bardzo fajne. Ładne, wygodne, dobrze wyciszone, fajnie jeżdżące. Z drugiej strony skomplikowane i może nie wiem czy pasuje tu słowo awaryjne, ale w moim przypadku na pewno problematyczne. Nie zmienia to faktu, że jeździ się nim super fajnie i to powoduje, że ciągle daję mu szansę, choć łatwo nie jest. Prawda jest taka, że cały szereg usterek wystąpił po wymianie sprzęgła. I tu w zasadzie można temat zakończyć, aso więcej napsuło niz zrobiło. Stąd decyzja o niezależnym mechaniku.
Stary 07-11-2016, 22:53   #2878
skoru

Imię: Szymon
Model: Mondeo mkV | Volvo XC70
Silnik: 1.5 EB MT | 2.5T AT
Rocznik: 2016 | 2015

Cytat:
Napisał Malenstwo8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
aso więcej napsuło niz zrobiło
Klucz do sprawy. Pamiętam kiedyś dyskusje o nowych Fordach na forum, ktoś mocno doświadczony pisał że auto będzie bezawaryjne jeżeli będzie poprawnie zmontowane w fabryce i aso nie będzie musiało błędu montażowego poprawiać przy okazji psując pół nowego auta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
skoru jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-11-2016, 07:00   #2879
Focuss-F1

Imię: Jan
Model: Mondeo MK5 1.5EB 203KM Titanium
Silnik: 1,5
Rocznik: 2016

No mam kolejne problemy....
Jak już pisałem powrócił do mnie temat trzeszczących uszczelek oraz doszedł nowy tzn piszczące hamulce..... Byłem w piątek w serwisie, zrobiono niby wszystko, piszczące hamulce uznano że to od zabrudzenia eksploatacyjnego i za tą usługę zapłaciłem 40zł. Niby nic ale w sobote rano słysze hamulce nadal piszczą a uszczelki szeleszczą.... jakaś paranoja....
Zaraz dzwonię do forda na powrót do serwisu....

Powiedzcie mi gdzie w Krakowie jest najlepszy serwis forda? może po prostu serwis zmienić?
Focuss-F1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-11-2016, 07:06   #2880
gandolfinek

Model: MK5 TITANIUM
Silnik: 1.5 EB 160KM A6
Rocznik: 2016

Cytat:
Napisał Focuss-F1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niby nic ale w sobote rano słysze hamulce nadal piszczą
Mi hamulce piszczą codziennie głównie rano po dłuższym postoju. Wcześniej piszczały tylko jak zaciągnąłem ręczny a teraz to już nie ma znaczenia. Po około 100-200 metrach piszczałka ustaje i jest ok. Podczas wymiany opon prosiłem aby mi sprawdzono czy coś nie jest źle ustawione i niestety wszystko jest ok tylko zbiera się minimalny nalot który niestety z uwagi na zbyt małą odległość tarcz od kloców musi się zetrzeć. W serwisie jak o tym powiedziałem to stwierdzono że nie ma tematu. Musiałbym im zostawić na noc samochód - aż tak mi nie przeszkadza, zostawię im na przeglądzie 20tyś.
gandolfinek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania