![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#2921 |
ford::expert
![]() Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
Rocznik: 2001
|
![]()
Zasięg; do 100 m - około 120 zł, do 200 m - 150, 600 m - 300, 1 km - 450 zł.
Pozdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2922 | |
ford::advanced
![]() Imię: piotr
Model: Vw T4,Vw Sharan 2006
Silnik: 2,5tdi 1,9tdi
Rocznik: 01
|
![]()
Reflektowal bym zasieg 200m.Czy masz orginalne te urządzenia czy samorobki ?
Bump: Cytat:
U mnie jeszcze chce zalozyc przekaznik 169 jak dobrze pamietam. Teraz juz bede mial latwiej.Dzieki temu tematowi wielu przejrzy na oczy i samemu bedzie piecyki reperowac.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.: Podziekowal za wiedze i checi pomocy,ktorzy jej udzielaja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2923 |
|
![]()
Oryginały Telestart T70, T80, T90, T91, T100 i polskiej produkcji do 200 metrów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2924 |
|
![]()
Teraz nie wiem co wybrac,bo zbyt malo wiem o tych pilotach.Jedni rekomenduja TP-5 lub nowszy EasyStart R+ a inni tak jak wyzej opisal Stefano.
Czy ktos moze mi to jasniej opisac,szukam do swojego Ebera AIRTRONIC D2. Zeby to jakos dzialalo,dobre bybylo aby mozna bylo programowac co chyba odpada w pilotach typu T70 i wzwyz.Nie wiem,moze zle pisze. Zerknolem tu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] I wiem ze zegary Telestart to produkty Webasto,ale cena powala. Ostatnio edytowane przez peters ; 30-09-2013 o 01:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2925 |
ford::amateur
![]() Imię: Jakub
Model: Mondeo mk2
Silnik: 2.0 silvertop
Rocznik: 1997
|
![]()
Witajcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tata kupil zestaw naprawczy do webasto, tzn tego dogrzewacza, eberspahera.... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W zestawie naprawczym jest male owalne sitko,ktore trzeba gdzies zalozyc, tylko gdzie? Bo starego sitka nie bylo w ogole ;/ Na swiece czy ten palnik? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzieki za odp, pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Aa i jakby ktos moze mial jakies zdjexie jak to wyglada w srodku otd to bylvym wdzieczny, pozdro! Wyciapciane z SGSAdv |
![]() |
![]() |
![]() |
#2926 |
|
![]()
Skoro starego nie bylo to albo sie rozlecialo albo do konca sie wypalilo choc to malo prawdopodobne gdyz zazwyczaj wypala sie jedna strona.
Masz piec bez sitka,wiec moim zdaniem jest ci ono nie potrzebne.Pisze o dogrzewaczu D3WZ.W innych moze byc inaczej,nie wiem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2927 |
ford::amateur
![]() Imię: Jakub
Model: Mondeo mk2
Silnik: 2.0 silvertop
Rocznik: 1997
|
![]()
Super, dzieki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Masz racje, owy piec nie posiada sitka, dzieki jeszcze raz ; )) Wyciapciane z SGSAdv |
![]() |
![]() |
![]() |
#2928 |
ford::average
![]() Imię: wojtek
Model: ford mondeo mk4
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2008
|
![]()
Witam. Zima idzie i jednoczesnie problemy z piecem. Ostatnio rano chlodno cos okolo 3 stopni piec ruszyl i na tym koniec. Nawet po zwarciu czujnika nie rusza. Po rozebraniu swieca sprawdzona sprawna reset po opieciu wtyczki i myślę będzie dobrze.A tu rozczarowanie nie rusza czyżby sterownik padl choc watpie. Pompka po podaniu produ podaje paliwo prad na kabelkach jest. Juz rece opadaja chyba dam sobie spokój bo zero pomyslu pozdrawiam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2929 |
|
![]()
Spokojnie, najpierw sprawdż zasilanie pieca, czyli wypnij gnizdo z wtyczki przymocowanej do obudowy pieca i tak.
- czy jest na stale 12 V pomiedzy pinami 1 - 2 - czy pojawia sie napiecie 12 V na pinie nr 6 po przekręceniu kluczyka na zapłon i zwarciu czujnika na podszybiu. - czy pojawia sie napiecie na pinie nr 7 po odpaleniu silnika. - oczywiscie sprawdziłeś pomke paliwa, jest na pinach 3 - 4. Jeśli to wszystko jest j.w, to masz problem z samym piecem. Z Końskich nie masz tak daleko, przyjedź zrobimy, co trzeba. Pozdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2930 |
|
![]()
U mnie tez sie cuda dzieja.Raz pracuje ladnie prawie nagrzeje ciecz do 80'C a raz popracuje dwie trzy minuty i staje.Nie kopci.Wina obarczam niskie napiecie na aku lub cos innego.Lub cos z paliwem,moze dawka sie przestawila.
Znow trzeba go pewnie wytargac i przeglad mu zrobic.Mam na podmiane to bedzie szybciej. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
diagnostyka silnika , temperatura silnika , webasto |
|
|